Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Lekce stylu od Dagmar Havlové: Jezdecké holínky

19. prosince 2009 | 14:49

Kožené holínky patří k nadčasovým doplňkům šatníku. V tomto období jsou navíc navýsost aktuální, představují sázku na jistotu. Klasiku, do níž se vyplatí investovat peníze.

Volbě jezdeckých kozaček nahrává řada důvodů. Jsou pohodlné, maximálně univerzální, dají se prakticky kombinovat s každým typem oblečení. Momentální tendence módy je dovolují v ležérním i formálnějším byznys šatníku. Uplatní se napříč styly – v romantické i vyloženě ženské poloze, pánském trendu. Jsou totiž střízlivě elegantní - vejčitá fazóna a nízký podpatek… Fajnšmekři navíc vědí, že správné holínky mají být nazouvací s vnitřními poutky, zkrátka bez zipu.



Pamatujte, že:

• Kožené kozačky v jezdeckém stylu jsou celoroční záležitostí. Na nahé noze v létě vypadají sexy a tento styl má své trvalé příznivkyně. Například módní ikonu Kate Moss.

• V zimě je žádoucí termo podšívka nebo je dobré neoteplenou klasiku vybrat o půl čísla větší, aby se do ní vešla teplá ponožka.

• Kůži bot je nutné pravidelně impregnovat, aby ji sníh se solí nezničil. Samotný krém nestačí.

• Černá není jedinou univerzální barvou. Tu samou službu prokáží odstíny hnědé, zejména narezlé. Skvěle ladí se zmíněnou černou, ale také smetanovou, indigově modrou, temně fialovou.

• Boty by měly být kvalitní, ortopedicky dobře stavěné. Jsou zásadním doplňkem oblečení, potvrzují styl.

Autor: Františka Čížková, amp