Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Františka: Být šelmou je in!

13. prosince 2009 | 05:00

Módní tvůrci exotické končiny milují. Jsou pro ně věčným zdrojem inspirace. Včetně skvrnitých šelem kočkovitých. Vzory inspirované jejich srstí se téměř staly novodobou klasikou, která je opět na módním výsluní.

Sukně s potiskem levharta, plášť z jaguára, tygrované prádélko. Na tělo ulité kalhoty s motivem leoparda. To všechno je nyní ve hře. Vzpomínky na Afriku se objevují v kolekcích prestižních návrhářů i v masové konfekci. Oslovují známé osobnosti i bezejmennou ulici. Neodolala ani zpěvačka a také módní návrhářka Gwen Stefani, topmodelka Kate Moss, Nicky Hilton, Madonna či naše Simona Krainová. A tím výčet módních ikon rozhodně nekončí.

Potisky na dané téma se objevují v různých trendech– drzým punkem počínaje, lady stylem konče. Navíc jsou výzvou pro každou generaci žen. Jen je nutné tento atraktivní dezén umět prodat, správně dávkovat. K efektu stačí jeden kousek, jenž nejlépe vynikne ve společnosti černé, potažmo smetanové. Platí to pro doplňky (tašky, šály, topy, boty) a zejména větší kousky garderoby, které si vystačí samy o sobě. Zejména tady funguje, že méně je víc. Riziko, že sklouznete k laciné ordinérnosti je veliké.