Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Sukně na běžky? Proč ne, vyrazte na hory stylově

móda na běžky
11. ledna 2017 | 06:00

Kdo tvrdí, že když vyrazíte na běžky nebo na procházku v přírodě, nemůžete vypadat jako dáma? Na český trh také dorazily sportovní zimní sukýnky, kterými se dá nádherně oživit zimní šatník, a pokud jste byla dosud urputnou odpůrkyní kalhot na zimní sporty, už nemáte výmluvu a můžete vyrazit.

Sukýnky jsou velice praktické. Proto jsou na nich dva zipy, které můžete povolovat nebo zapínat podle toho, jak náročný terén zdoláváte. Úplně jednoduše ji můžete zcela odepnout, abyste se v ní nepařila, když si uděláte pauzu u kamen nebo na svařené víno.

Video se připravuje ...
Sukně na běžky • VIDEO: Adriana Krátká

Pokud se chystáte opravdu na dlouhou běžeckou trasu, je třeba pořešit ještě další doplňky. Důležitá je samozřejmě čepice. Pokud jste dlouhovláska, můžete si koupit takovou, která je vyrobena s otvorem. Culík pak snadno protáhnete ven a oceníte, když vám nebude na hlavě vytvářet nevzhlednou bouli.

Video se připravuje ...
Doplňky na běžky • VIDEO: Adam Balažovič

Ženy trpí tím, že mají mnohem častěji studené ruce než muži. V teplejším počasí stačí na sport jen úplně tenké rukavice. Ale pozor – protože často mají izolační funkci, je důležité, abyste si je oblékala na teplé a suché ruce. Pokud je budete mít ledové a mokré, bude se uvnitř držet chlad a nikdy se nezahřejete.

Video se připravuje ...
Termoprádlo na běžky • VIDEO: Adam Balažovič

Myslet bychom na běžkách měly i na funkční spodní prádlo. Nebojte se, nemusí být jen v černé nebo šedozelené barvě, dnes už si můžete vybrat i sexy odstíny. Funkční prádlo je pro sportovní výkon na běžkách nezbytné. Odvádí vlhkost od těla a rychle usychá. Je ale důležité o něj správně pečovat, nikdy nepoužívat prášek s aviváží nebo aviváž, vždy jen speciální prací prostředek na funkční oblečení. Pokud použijete aviváž, je funkce na vašem oblečení nenávratně poškozena! 

Chcete vědět více o zimních trendech? Klikněte zde