Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nejlepší spalovače tuků? Díky těmto jídlům opravdu zhubnete!

  • Nemáte vůli držet dietu? pak si najděte potraviny, které vám s hubnutím pomohou sami.
    27. března 2014 | 12:38

    Držet dietu není nic snadného a málokterá z nás na to má tu potřebnou vůli. Jsou ale potraviny, které můžete jíst dle libosti, a oni vám s hubnutím ještě pomohou.

  • Snídaňové menu


    ovesné vločky
    Autor: Shutterstock.com
    Žitný chléb:
    Obsahuje rezistentní škrob, díky němuž mnohem pomaleji a hlavně rovnoměrněji stoupá hladina cukru v krvi. Dodává tak dlouhodobější energii i pocit sytosti.

    Knackebrot: Látky obsažené v tomto chlebíčku na sebe dokáží navázat cholesterol a tím snižuje jeho hladinu v krvi.

    Ovesné vločky: Vločky jsou bohaté na rozpustnou vlákninu, která napomáhá správnému fungování trávicího ústrojí. Čím pomaleji tělo tráví cukry, tím stabilizovanější je jeho obsah v krvi a tělo nemá potřebu lačnit po dalším. Vláknina navíc zasytí na delší dobu, takže s dalším jídlem vydržíte lehce až do oběda.

    Sýr cottage: Pokud se ráno pustíte s chutí do sýra cottage, uděláte dobře. Syrovátkové bílkoviny v něm obsažené, uvolňují hormony dávající mozku pocit sytosti a to na velmi dlouhou dobu.

    Vajíčka
    Autor: Shutterstock.com
    Vejce: Kvalitní bílkoviny obsažené ve vejcích mají na svědomí pocit nasycení, vyrovnanost hladiny sacharidů v krvi, zabrání kolísání množství inzulínu v těle a také dodá velké množství energie pro vaše tělo. Po takové vydatné snídani rozhodně nebudete mít hlad.

    Zelený čaj: Hořké látky, které zelený čaj obsahuje, napomáhají při hubnutí a také při udržení si ideální váhy.

  • Dopolední svačinové menu


    Zkuste dietu do ruky, hubnutí není tak těžké.
    Autor: Shutterstock.com
    Jablka:
    Jestli míváte chuť na sladké, místo čokoládové tyčinky sáhněte po jablku. Jeho slupka obsahuje rozpustnou vlákninu, zpomalující a zlepšující trávení, což má za následek delší pocit plnosti.

    Ořechy: Ořechy jsou sice plné tuku, ale těch správných. Omega-3 mastné kyseliny jsou totiž tím pravým, co vás nasytí a ještě pomůže při zbavování se podkožního tuku.

    Citrusy
    Autor: profimedia.cz
    Citrusy: Vysoký obsah vitamínu C řadí citrusové plody mezi nejúčinnější spalovače tuku mezi ovocem.

    Papaya: Tropické ovoce obsahuje velké množství vlákniny a malé množství kalorií. Po jejím snědení tak nebudete mít hlad, ani nepřiberete.

  • Obědové menu


    Avokádo
    Autor: profimedia.cz
    Avokádo:
    Můžete se divit, jak je možné, že něco tak tučného, co obsahuje asi 83% tuku, může být dietní, ale avokádo prostě je. Jeho zdravé mono-nenasycené tuky a esenciální mastné kyseliny umožňují lépe zpracovávat tuky již uložené v těle a tím napomáhají hubnutí.

    Krůtí maso: Libové maso z krůty v sobě skrývá aminokyseliny, napomáhající udržovat svalovou hmotu v kondici, zrychluje metabolismus a to i v případě, že zrovna necvičíte.

    Luštěniny: Nízký obsah tuku a vysoký podíl vlákniny, dělá z luštěnin jednu z nejdietnějších potravin, díky kterým je člověk nejen dlouho sytý, ale také zlepšují trávení a vstřebávání dalších živin v těle.

    losos
    Autor: Shutterstock.com
    Losos: Je všeobecně známo, že losos je díky vysokému obsahu omega-3 mastných kyselin, skvělým dietním pokrmem napomáhající redukci vaší váhy poměru tuků v těle.

    Brokolice: Vápník, vitamín C a nízký obsah kalorií, to jsou benefity, které může nabídnout brokolice. Navíc v sobě skrývá fytochemikálie, posilující imunitu a působící preventivně proti rakovině.

  • Odpolední svačinové menu


    Mrkev
    Autor: Shutterstock.com
    Mrkev:
    Vysoké množství vlákniny řadí mrkev ke skvělý startérům spalování kalorií.

    Artyčoky: Obsah clarinu v artyčoku napomáhá detoxikaci jater a jejich lepšímu fungování.

    Čekanka: Nahořklá chuť, jakou čekanka má není rozhodně na škodu. Právě látky, které jí způsobují, zrychlují trávení a tedy i spalování tuků.

    Není nad domácí nakládané zelí.
    Autor: Profimedia.cz
    Zelí: Syrové zelí neobsahuje téměř žádné kalorie, můžete chroupat jen tak ke svačince a díky tomu spalovat více tuků, i když zrovna jen sedíte na židli. Stejně tak skvěle vám ke svačině poslouží i zelí kysané, které je doslova dietním zázrakem.
  • Večerní menu


    Rýže
    Autor: Shutterstock.com
    Hnědá rýže:
    Přírodní rýže obsahuje sacharidy napomáhající stabilizaci hladiny cukru v krvi, čímž zabraňuje tomu, že vás pak u televize přepadne chuť na sladké.

    Řasy: Jsou skutečnou vlákninovou bombou, mají vysoký obsah jódu a díky tomu dokáží nastartovat spalování kalorií na maximum.

    Zelené bylinky: Přidejte si do pokrmů čerstvě nasekanou bazalku, petrželku nebo jinou bylinku a máte vystaráno. Obsahují nejen vitamín B, ale také podporují trávení a zažívání.

    Tofu: Místo plátku masa, který je na noc těžce stravitelný si k večeři připravte bílkovinami nabušené tofu. V těle vytváří hormony hlásající mozku, že jste syti a zabrání večernímu přejídání.

    tuňák
    Autor: Shutterstock.com
    Tuňák: Omega-3 mastné kyseliny snižují množství tuku v krvi.

Diskuse ke článku
.