Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Khaki barva ovládla podzim: Už ji máte v šatníku?

6. listopadu 2016 | 06:00

Odstín tmavě olivové, neboli khaki, je elegantní a sportovní zároveň. Velkou výhodou je, že se velmi jednoduše kombinuje s ostatními barvami a sluší všem. A právě proto je tento odstín, který evokuje odvážnou armádu, divoké safari i souznění s přírodou, čím dál oblíbenější.

Když se řekne "barvy podzimu", každý si automaticky představí žlutou, vínovou a hnědou. Za poslední dva roky se k těmto stálicím přidala i khaki. A dost možná je už příští sezonu převálcuje. Milovníků unisexového zeleného odstínu totiž stále přibývá. Začalo to módními parkami, které byly nejčastěji právě v khaki odstínu, pokračovalo to stylovými bombery. A naštěstí to jimi rozhodně neskončilo! Dnes už si můžete pořídit temně zelené svetr, šaty, kalhoty nebo klidně i kabelku či boty.

Sladit nový kousek v khaki odstínu se zbytkem outfitu není vůbec nic složitého. Dokonale se hodí k zemitým barvám. Na zimu proto volte barvy jako například vínovou, červenou, béžovou, bílou, šedivou, černou nebo bledě modrou. Především s nimi se pak i ten nejobyčejnější outfit promění v módní look v každém ročním období!

Video se připravuje ...
Jak se změnily lodičky? • VIDEO: youtube.com

Rozhodně si nemyslete, že v každém khaki oblečení budete vypadat jako vojanda. Elegantní outfit s ním vytvoříte opravdu snadno. To, že se hodí jen pro uniformu nebo pod stan, už je totiž dávno minulostí. Dokonce i ti nejprestižnější módní návrháři khaki zařadili do své podzimní i zimní palety. V šatech nebo pouzdrové sukni budete za dámu, v bomberu nebo saku zase všem ukážete, že následujete aktuální trendy. A pokud se v ní přece jen necítíte, tak dejte šanci alespoň kabelce, hřejivé šále nebo rukavicím.

Před nákupy se inspirujte v naší fotogalerii!