Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Rukavice – které jsou letos opravdu trendy a na které raději zapomeňte

1. listopadu 2016 | 00:00

Rukavice jsou nezbytným doplňkem pro vaše podzimní a zimní dny. Už dávno neplatí, že by měly být pouze praktické a zahřát vaše ruce v nepříznivém a sychravém počasí. Naopak, rukavice jsou jedním z nejelegantnějších doplňků a dokonale pozvednou každý váš outfit. Které jsou tedy letos in?

Nebojte se kostek

Nosily se loňský podzim, trendy jsou i ten letošní. Nebojte se trochu odvázat a vyzkoušejte například kombinaci dvou šitých materiálů, jako jsou kůže a tartanový (kostkovaný) vzor. Skvěle se hodí k jednobarevným elegantním kabátům nebo bundám. Rozhodně je ale nekombinujte s jiným vzorovaným oblečením.

Dlouhé rukavice

Dlouhé rukavice jsou letos opět na scéně. Narazit na ně můžete jak v klasické kožené verzi, tak i v bavlněné. Pokud ráda nosíte ponča nebo kabáty se zkrácenou délkou rukávů, jsou prodloužené rukavice vaše jasná volba.

Ve stylu motorkářky

Máte pocit, že rukavice s cvočky nebo zipy jsou moc extravagantní a nejsou nic pro vás? Omyl. Buďte si jistá, že tuhle sezonu je na ulici budete potkávat velmi často. Působí drsně i elegantně zároveň a přitom jsou zatraceně sexy. Pokud se rozhodnete si takové rukavice pořídit, vyvarujte se ve svém outfitu dalších výrazných kovových prvků. Celkový dojem by poté působil zbytečně lacině.

Barvy

Kdo říká, že elegantně může působit jen černá barva? Letos pofrčí kromě klasické černé šedá, odstíny béžové a ostře oranžová s červenou. I když se vám to může zdát jako moc velký úlet, věřte, že až je jednou vyzkoušíte, nebudete je chtít na jaře sundat.

Nechte odpočívat v šuplíku

Ano, už je tomu tak. Černého Petra si pro letošní zimu vytáhly rukavice bez prstů a palčáky. Několik sezon byly sice aktuální, tentokrát je ale nechte pěkně uklizené ve skříni.

Autor: ofka