Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Módní souboj prvních dam: Pochybení na obou stranách!

22. ledna 2023 | 10:30

Jak by zmínil vítěz prvního kola prezidentských voleb generál Petr Pavel, první poločas máme za sebou – a v boji o Hrad se s ním utká Andrej Babiš. Jejich drahé polovičky tak aspirují na roli první dámy, a právě na Moniku Babišovou i Evu Pavlovou je v poslední době upřen zrak stejně tak jako na samotné kandidáty. Jak si dámy vedly v módní reprezentaci, jež je pro budoucí první dámu klíčovým aspektem? Již tuto sobotu se dozvíme, která z dam usedne po boku svého muže na Hradě.

Důstojné módní reprezentace s puncem elegance se v globálním měřítku zhostily obě dámy, ačkoliv se svým stylem odlišují. Leckdy jim však uteče smysl pro detail, jenž dotváří finální dojem jejich stylingu. Kde se vloudilo pochybení a čím by si zajistily absolutně bezchybné oblékání?

Eva Pavlová: Střídmá francouzská elegance

Na završení 1. kola prezidentských voleb zvolila manželka generála Petra Pavla velmi decentní model z řady nevybočující, avšak elegantní a hodný jejího věku i postavení. Černé cigaretové kalhoty s ideální délkou ke kotníkům doplnila košilí v jemném odstínu Baby Blue. Její prodloužený styl, a tedy i délka přesahující boky však zbytečně Evu Pavlovou opticky zmenšily. Kratší střih či vkusné zastrkání do spodního dílu, jako tomu bylo u blůzky Moniky Babišové, by jí spolu se správně zvolenými lodičkami s plnou, ostrou špičkou prodloužily siluetu. Pokus o invenci stylu v podobě zavázání hedvábného šálu kolem ramen – v barvách odpovídajících zbytku looku – zafungoval. Stejně tak jako decentní šperky, které jsou dokonalou tečkou, tedy odpovídají střídmosti francouzské elegance choti vítěze 1. kola prezidentských voleb.

Sofistikované kabáty

Její model byl však zpočátku zakryt červeným svrchníkem – kvalitně vypadajícím kabátem s výraznými klopami a zavinovacím střihem. Perfektní volba, co se samotného střihu i barvy týče. Obdobně dokonale padnoucí minimalistický kabát předvedla i den předtím, kdy doprovázela svého manžela na debatu do TV Nova. Tentokrát byla však zahalena v pastelově růžovém hávu, a tak Eva Pavlová dokázala, že jí různobarevná paleta barev není cizí. Zimní svrchník doplnila černou kabelkou ve správné menší velikosti, která ji stejně jako kabát omladila.

Monika Babišová: Luxus i trendy, které příliš křičí

Monika Babišová svým stylem opětovně zastínila svého manžela Andreje Babiše. Pověstná svým dokonale upraveným zevnějškem i luxusními značkami, s nimiž hravě konkuruje i na zahraničních cestách, se i tentokrát vyjímala. Konkrétně saturovanou fuchsiovou blůzkou s vázačkou a luxusními lodičkami v odpovídající barvě. Jejich dominantou byla nejen výrazná barva, ale i obdélníková spona ikonická pro španělského návrháře s českým původem – Manola Blahnika. Lodičky, kterým dodala v módním světě váhu i Carrie Bradshaw v Sexu ve městě, jsou legendárními modely, jejichž exkluzivita odpovídá pořizovací ceně. Ta se pohybuje od 25 tisíc korun výše.

Monika zbytek looku doplnila elegantními černými kalhotami s výraznou zlatou sponou v řetízkovém stylu. Ta už však byla zbytečná, byla dalším výrazným komponentem v příliš křičícím stylu, nejen co se barvy týče. Model à la styl panenky Barbie byl umocněn objemnými loknami a zbytečně výrazným líčením, konkrétně co se očního kouřového líčení týče. Jemnější detaily v tomto bodě by změnily konečný finiš.

Video se připravuje ...
Babišová popřála manželovi do 2. kola. Jsem na blondýnky, reagoval Babiš na údajné kompro a útočil na Pavla

Okázalé lodičky

Obdobné lodičky v černobílé pruhované variaci a se žlutou sponou ozvláštnily její all black outfit, ve kterém doprovázela svého chotě na debatu do TV Nova. Ten byl založen na halence s dlouhými rukávy a pouzdrové sukni se správnou délkou po kolena. Sofistikovanost looku jí pak propůjčily vlasy svázané do culíku i jemné šperky.

Outfit inspirovaný budoucí první dámou vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na looky Moniky Babišové i Evy Pavlové se podívejte do naší fotogalerie, kde naleznete i další fotografie z vyhlášení výsledků 1. kola prezidentských voleb.

Autor: Žaneta Podlahová