Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jak oživíte šatník bez kupování nových kousků?

15. srpna 2022 | 00:00
Prezentace klienta |

Podíváte se ráno do skříně, hledáte vhodný outfit a vzdychnete si: zase tam nic není. Míváte podobné dilema? Člověk se potřebuje obléct každý den, a ne vždy vás ozáří neotřelý nápad s představou úžasné kombinace, která se ještě navíc hodí i k počasí venku. Všechno už jste na sobě měla, ve všem už vás viděli. Žádný kousek ve vás nevzbuzuje nadšení? Poradíme vám, co s tím.

Udělejte si pořádek

Jdete na svatbu a matně si pamatujete, že jste vlastně měla nějaké sako a k tomu ladící lodičky. Už si ale nevybavujete, kde jsou? Je možné, že „nemáte co na sebe“ nebo toho máte příliš. Pokud nedokážete nic najít, začněte tím, že vyřadíte věci, které definitivně nosit nebudete a měla jste je vyhodit už dávno. Vznikne vám tak prostor pro zapomenuté poklady. Co jste v nepořádku ztratila, teď jako byste nakoupila.

Jak oživit šatník bez kupování nových kousků
Autor: HENKEL ČR, spol. s r.o.

Dejte druhou šanci

Podívejte se při vyřazování na věci, které jste na sobě už dlouho neměla a zamyslete se, proč tomu tak je. Je velmi pravděpodobné, že vám nesedí nebo vyšly z módy. Ale pokud mají potenciál, vytáhněte prachem zapomenutý šicí stroj nebo navštivte místní krejčovství. Za pár korun vám příliš velké kalhoty přestanou padat a neforemné sako zvýrazní pas. Stačí přidat třeba jen rozparek a najednou je vaše stará sukně trendy.

Dalším kamenem úrazu mohou být šaty, které si vyžadují otravné, ale celkem drobné úpravy. Najděte v sobě trochu motivace a přišijte utržený knoflík nebo zašijte dírku v podpaží. Najednou máte co nosit!

Jak oživit šatník bez kupování nových kousků
Autor: HENKEL ČR, spol. s r.o.

Starejte se o své oblečení správně

Je těžké obléct si oblíbené tričko, když je na něm skvrna od oběda nebo leží pohozené pod postelí. Základem dobrého šatníku je péče. Perte vaše oblíbené kousky pravidelně, abyste je měla k dispozici, když je budete potřebovat.

Největším zklamáním může být ztráta zářících barev nebo zatuchnutí. A to vše se často stává nesprávnou péčí. Pokud nemáte to srdce zbavit se takových kousků a chcete do nich vdechnout nový život, dá se to vyřešit svěže vonící aviváží a pracími ubrousky proti zabarvení. Dnes už existují i takové, které mdlým kouskům dokážou navrátit jejich zašlou krásu.

Chcete dopřát svému oblečení péči, kterou si zaslouží? Vyzkoušejte nové prací ubrousky Colour Catcher Max Protext od značky K2r, které jsou nyní větší, a tím ještě výkonnější a účinnější. Díky revoluční technologii Colour Catcher zůstane vaše oblečení stejně pestré a zářivé jako tehdy, když jste si jej zakoupila. Ubrousky poskytují 100% ochranu proti nehodám se zabarvením a tak můžete různobarevné oblečení prát dohromady zcela bez obav. Pro ty, které chtějí svému prádlu vdechnout nový život, nabízí značka K2r pro ještě zářivější bílou variantu Protect&Revive White a pro syté barvy Protect&Revive Colours.

Vyzkoušejte nové prací ubrousky Colour Catcher Max Protext od značky K2r
Autor: HENKEL ČR, spol. s r.o.

Vyzkoušejte si cizí boty

Zorganizujte s kamarádkami swap – výměnu nechtěného oblečení. Nemusíte nic platit a můžou se k vám dostat opravdu krásné kousky z druhé ruky bez pověstné sekáčové vůně. Může vás také hřát u srdce pocit, že podobné vyměňování oblečení jen nejen finančně zodpovědné, ale je i lepší pro planetu. Pokud vás váš šatník nudí, mrkněte do skříně svého partnera. Experimentování s pánskými kousky okoření každý outfit a přiznejme si – nosit velké košile a svetry je jedna z nejpříjemnějších věcí na světě.

Jak oživit šatník bez kupování nových kousků
Autor: HENKEL ČR, spol. s r.o.

Zbavte se předsudků a zakořeněných kombinací

Úplné kalhoty se nekombinují s těsnými topy, nenoste tmavě modrou s černou, boty musí ladit s kabelkou… Zapomeňte na všechna pravidla o tom, co byste měla a neměla nosit. Jen vás zbytečně omezují. Zkuste je vědomě porušit a vytvořte tak jedinečné nové outfity, které nebudou průměrné. Možná zjistíte, že to, co na někom nefunguje, z vás udělá bohyni.

Nezvyklé využití oblečení

Vyžaduje to dávku kreativity a možná i odvahy. Ale některé oblečení se dá nosit i jinak, než jak bylo původně zamýšleno. Šaty můžete omotat kolem hrudníku místo tílka, sexy krajkové prádlo zase využijete i mimo ložnici, klidně v kanceláři.

Za vyzkoušení stojí i vrstvení. To dokáže úplně změnit kousky z vaší skříně a přizpůsobit ho vícerým ročním obdobím či příležitostem. Vezměte si například společenské šaty na ramínka – když si však pod ně obléknete krátké bílé tričko, vytvoříte příjemný ležérní look. Během chladnějších dnů si zase můžete schovat pod šaty či košili rolák. Stačí jen zkoušet, fantazii se meze nekladou.