Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Čaputová je dokonalá, Babišová bohužel vypadává z role, říká Ladislav Špaček. A jak zhodnotil Zemanovou?

3. dubna 2020 | 06:00

Česká republika ani Slovensko ještě nepatří ke státům, kde by byl vyrovnaný počet politiků a političek. Přesto už se začíná něžné pohlaví čím dál více prosazovat v tomto doposud spíše mužském odvětví. Dnes ale opravdu nebudeme hodnotit, co která žena v politice dokázala, ač jsou jejich zásluhy nesporné a velké… Mr. Etiketa Ladislav Špaček pro Blesk pro ženy zhodnotil, jak jsou na tom české a slovenské první dámy či manželka českého premiéra, co se týče stylu a oblékání.

V posledních měsících je mezi političkami velkou módní ikonou prezidentka Slovenska Zuzana Čaputová. Nedávno například potěšila svým smyslem pro detail, když k vínovým šatům zvolila roušku ze stejného materiálu i ve stejné barvě.

Bohaté vlasy i sbírka šatů

„Zuzana Čaputová je bezvadná. Má svůj styl, avšak včas si uvědomila, že reprezentuje Slovensko, a velice dobře si hlídá příležitosti, etiketu i vhodnost jednotlivých outfitů vůči dané situaci a místu,“ hodnotí první dámu Slovenska bývalý tiskový mluvčí zesnulého prezidenta Václava Havla a největší český odborník na etiketu Ladislav Špaček a připomíná, že má tato prezidentka opravdu velkou sbírku šatů, které ráda střídá. „V drtivé většině jsou naprosto dokonalé,“ nešetří chválou Mr. Etiketa.

Připomíná navíc, že je Zuzana Čaputová velmi krásná žena. „Jejím velkým darem od přírody jsou bohaté vlasy, které má vždy krásně upravené. Dříve byly rozpuštěné vlasy tak trochu na hraně, protože to bylo lehce frivolní. Dneska už nejsme tak úzkoprsí. Prezidentka klidně může mít rozpuštěný účes a právě ta slovenská toho hrozně ráda využívá.“

Focení na záchodě při uvedení na trůn

Ladislav Špaček se přiznal, že důkladně nesleduje šatníky političek a chotí státníků, ovšem jako výraznou označil manželku premiéra Andreje Babiše Moniku.

„Paní Babišová je trošku

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Hana Langrová