Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jaké tenisky si letos pořídit a jak je konečně udržet čisté?

6. května 2020 | 06:00

Znáte to, pořídíte si nové tenisky a za týden vypadají, že by potřebovaly reklamovat (zejména naše oblíbené bílé kousky). Máme pro vás pár tipů, jak tenisky udržet stále jako nové, a také jsme pro vás našly parádní kousky, které si letos pořídit.

Začneme jednoduše. Jako prevenci se naučte konečně používat impregnaci. Udělejte si z toho rituál. Hned jak si přinesete nové boty domů (nejen tenisky), dodejte jim pořádnou dávku postřiku. Když se pak umažou, nečistoty půjdou snáz dolů.

Když se vám zašpiní, otřete je vlhkým hadříkem, špína se může usadit i ve švech, na ni vezměte kartáček na zuby. Problém může být i v tom, že bílé tenisky či bílá podrážka nejdou už tak perfektně vyčistit, a přesně v tomhle vám pomůže nano houbička, které se oprávněně říká kouzelná. Houbička je dnes běžně k sehnání, stačí zapátrat na internetu. Pokud s ní neodstraníte nečistoty, tak je opravdu čas na nové boty.

Látkové boty můžete potřít odstraňovačem skvrn, který koupíte v každé drogerii. Ideální je pořídit si ten tekutý. Boty jím potřete, necháte 10 minut působit a pak buď v ruce nebo v pračce vyperete. Postup je násedující. Z tenisek vyjměte vložky a tkaničky, vyčistěte je zvlášť.

Aby se boty neponičily, vložtě je do pracího pytle. Do pračky dejte tekutý prací prostředek, sypký by mohl na teniskách zanechat stopy. Nastavte program na jemné tkaniny a aby se boty nezkroutily teplotu nenastavujte na více, jak 30 stupňů. Po vyprání do bot vložte noviny a nechte je u radiátoru.

A jaké tenisky si letos pořídit? Místo retro tenisek (ugly sneakers) nastoupily trekové tenisky. Ugly teniskám jsou hodně podobné, ale jsou méně mohutné, proto si je jistě oblíbí více žen. Prodávají se v nejrůznějších barvách a s mnoha hravými vzory. Hodí se prakticky ke všemu.

Na ty nejmódnější kousky se podívejte do naší fotogalerie:

 

Autor: Markéta Luštincová