Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nebojte se kombinovat aneb 6 módních pravidel, která tuto sezonu nemusíte dodržovat!

Fotografie
1. října 2018 | 06:00

Módní pravidla jako by tuto sezonu zmizela. Nikdo se jimi neřídí a vy je také nemusíte poslouchat. Skutečný styl je totiž o tom, jak vyjádříte svou osobnost, a na pravidla se zde příliš nehraje. Čím se tento podzim tedy rozhodně nemusíte řídit?

Pravidlo, které je nám snad všem dobře známé. Zákaz kombinování leopardích vzorů v jednom outfitu! Tak tohle letos opravdu neplatí. Klidně si tento divoký vzor oblékněte od hlavy až k patě – stejně jako módní influenceři a návštěvníci týdnů módy po celém světě. Dalo by se říct, že motto sezony zní: "Čím více zvířat, tím lépe." 

I další pravidlo se týká vzorů. Míchejte květiny s kostkami, puntíky s pruhy i se zvířecími potisky. Klíčem k parádnímu outfitu je najít podobné barvy na vzorovaných kouscích, které chcete dát dohromady. Staňte se mistry ve vzorovaných kombinacích.

Někdo tvrdí, že žlutá barva se hodí jen na jaro. Ona je ale skvělá ve všech ročních obdobích! Navíc těch odstínů – okrová, hořčicová, narcisová, kanárková nebo citronová, a to jsme jich vyjmenovaly jen několik.

Podobné je to s flitry a třpytivými kousky, které leckdo nechává na dně skříně a vytahuje pouze na večírky a o Vánocích. To je ale docela škoda, protože letos se nosí i přes den. Flitrovanou sukni spárujte s obyčejnou bílou košilí nebo s hrubě pleteným svetrem. Tyto nové možnosti vám projasní i ten nejpochmurnější podzimní den.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Pearls & sparkles ⚜️( Photo: @mariaparas_photography )

Příspěvek sdílený Isabella Thordsen (@isabellath),Zář 21, 2018 v 5:56 PDT

Kdybyste někomu ještě před časem řekla, ať si koupí na podzim bílé boty, asi by si zaťukal na čelo. Ale letos jsou skutečně tím nejvýraznějším trendem v obouvání. Jsou neutrální a unosíte je ke všemu. Jen je musíte udržovat čisté, jinak tím celkový efekt úplně pokazíte.

Podívejte se do naší fotogalerie, jak skvěle může dopadnout porušování módních pravidel:

Poslední kousek, který vás asi překvapí, jsou popper kalhoty. Nosily se v 90. letech a dříve šlo o čistě sportovní kousek. Stále hledáme co nejlepší způsoby, jak kombinovat pohodlí a styl. Tuto sezonu se propojují sportovní prvky s kancelářským oblečením, a popper kalhoty se tak postupně zbavují sportovního vzhledu.

5184882:gallery:true:true

Autor: Markéta Luštincová