Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Otrhané džíny a mini? Na ty zapomeň, Meghan! Co všechno teď nesmí nosit?

  • 21. srpna 2018 | 06:00

    Meghan Markle měla styl už dávno předtím, než potkala prince Harryho. Jako vévodkyně má však povinnost oblékat se dle královského protokolu, který nařizuje, co smí a nesmí nosit. Které své ikonické outfity už nebude moct obléknout?

  • Roztrhané džíny

    Asi je jasné, že roztrhané džíny jsou pro člena královské rodiny naprosto nevhodné. Královna preferuje ženské šaty. Naposledy Meghan tyto džíny vytáhla v roce 2017, když byla s princem Harrym v Torontu na hrách Invicius.
    Roztrhané džíny jsou tabu.
    Autor: profimedia.cz

  • Šaty s výstřihem

    V roce 2015 se Meghan objevila na módní akci časopisu Vogue v krátkých stříbrných šatech s hlubokým výstřihem. Jako členka královské rodiny však výstřih ukazovat nesmí. Princezna Diana dokonce používala své psaníčko na případné zakrytí odhalenějšího dekoltu, například při naklonění.
    Velký výstřih je nepřípustný.
    Autor: profimedia.cz

  • Minišatičky

    Meghan si na filmovou premiéru vzala černé šaty, jejichž horní část královská pravidla splňuje, ale délka šatů je příliš krátká. Aby mohla šaty nosit i nadále, musely by sahat alespoň po kolena.

    Kolena by měla být zakrytá.
    Autor: profimedia.cz

  • Kraťasy

    Na rozdíl od malého prince, který do osmi let kraťasy nosit musí, jsou pro ostatní členy královské rodiny zakázány. Je to stejné jako se sukněmi, délka musí sahat alespoň ke kolenům, která nesmí být vidět.5120582:gallery:true:true

  • Klobouk je na tenise zakázán

    Meghan fandila tenisu už dříve. Jediné, co musela změnit, byl její styl. Když šla fandit v roce 2016 na wimbledonské utkání, vzala si černobílý klobouk. Jako členka královské rodiny už ale nemůže. Jaký je důvod, když jsou klobouky v této rodině tak oblíbené? Nyní totiž sedí s dalšími významnými hosty v takzvané královské kóji a kloboukem by mohla ostatní zastínit.5120579:gallery:true:true

  • Top bez ramínek

    Elegantní kalhoty jsou vítanou součástí šatníku každé královské krásky, co ale rozhodně není povolené, jsou topy, které odhalují ramena. Meghan měla často problém i s volbou některých šatů, které měly lodičkový výstřih a ramena jen poodhalovaly, natož s topem bez ramínek!

    5120580:gallery:true:true

  • Zdobená kožená bunda

    Ačkoliv se zdá, že neexistuje žádné pravidlo, které by koženou bundu zakazovalo, člena královské rodiny v kožené bundě zkrátka neuvidíte. Místo bundy se nosí saka, vesty a kabátky. Dokonce i Kate Middleton, která měla kožené bundy v oblibě, se jich musela vzdát.

    5120581:gallery:true:true

    Video se připravuje ...
    Meghan Markle vs Kate Middleton: Jaký je mezi nimi rozdíl? • VIDEO: HarpersBazaar

  • Otevřená obuv

    Nečekejte, že ještě někdy Meghan uvidíte v podobných botách. Dovolena není ani otevřená špička, natož sandálky. Královská etiketa vyžaduje, aby ženy chodily v uzavřených botách, protože otevřené boty jsou považovány za neformální.
    Otevřené boty se v královské rodině nenosí.
    Autor: profimedia.cz

  • Zásnubní outfit

    Svobodně se projevila ještě na oznámení zásnub. Ačkoliv se může zdát, že tento outfit splňuje všechny královské požadavky, není tomu tak. Meghan ukázala holé nohy, zatímco královna vyžaduje, aby ženy nosily punčocháče.
    Ženy z královské rodiny musí nosit punčocháče.
    Autor: profimedia.cz

Autor: Markéta Luštincová
Diskuse ke článku
.