Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Pruhy sluší štíhlým i baculkám. Jak je nosit, aby vám ubraly kila?

11. května 2018 | 06:00

Pruhy nikdy nevyjdou z módy, navíc mohou pomoci opticky tvarovat postavu. Stačí si s nimi správně pohrát. Jak pruhy nosit a jaký nový kousek si právě teď pořídit?

Pruhů není nikdy dost. Kromě klasického pruhovaného trička, které by měla mít každá z nás v šatníku, si samozřejmě můžete pořídit nějaký hravější kousek.

Letos se pruhy pojí s volánky, vyšívanými květy a nosí se snad na všem. Navíc se nemusíte upínat jen k černobílé variantě. Nosí se zelené, žluté i červené proužky. Třeba zelenobílé šaty najdete v obchodě Mohito za 899 korun nebo červenobílou sukni seženete v obchodě Reserved za 449 korun.

Reserved, 449 Kč
Autor: archiv firem

Některé ženy se ale pruhů bojí, protože neví, jak s nimi správně pracovat a myslí si, že v nich budou vypadat silnější. Jak tedy pruhované kousky vybírat?

Pokud chcete zamaskovat nedostatky, volte úzké a nepravidelné pruhy. Širší boky rozhodně neoblékejte do vodorovných silných pruhů, naopak svislé pruhy vám postavu prodlouží a zeštíhlí. Optika je skvělá věc!

Pokud máte nedostatky v horní polovině těla, zkuste šikmé pruhy. Odvedete tak pozornost a vytvarujete si postavu. Vodorovné pruhy vás rozšíří, ale někdy to není na škodu, třeba když máte úzká ramena nebo menší hrudník. Pokud jste však menšího vzrůstu, noste pruhy jen na spodní části oděvu.

Pokud pruhy milujete a chcete si pořídit nějaký luxusnější a nadčasový kousek, zajděte do obchodu Pietro Filipi, kde seženete pruhované sako za 8999 korun s kalhotami za 3990 korun, halenka vás vyjde na 3990 korun.

Pietro Filipi, 3990 Kč
Autor: archiv firem

Na výběr těch nejhezčích kousků se podívejte do naší fotogalerie:

Autor: Markéta Tošnarová