Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Co je nového v obchodech? S jarními kolekcemi si dávají na čas!

17. února 2016 | 06:00

Nikoho z nás už nepřekvapí, že zkraje října jsou obchodní centra i obchody plné blikajících Santa Clausů, stromečků a péřových bund. Proto mě zarazilo, že v druhé polovině února nejsou obchody zaplaveny barevnými kousky ze zbrusu nových jarních kolekcí. Co ještě jsem v obchodech zjistila?

Po delší době jsem vyrazila do obchodů a těšila jsem se, jak si čekání na jaro zkrátím nákupem nových jarních kousků. Čekalo mě však překvapení. Místo pastelových barev se téměř ve všech obchodech, které jsem prošla, vyjímaly zemité odstíny. Nic proti béžové, hnědé nebo lahvově zelené, ale jarní náladu mi přiliš nevyčarovaly. Snad jen v C&A jsem narazila na pár kousků v pastelově růžové a meruňkové a na jedny květované šaty.

V několika obchodech, například v Orsay, hrál hlavní roli etno styl, ve kterém opět figurovaly zemité tóny. Pochopila jsem, že se jedná o přechodnou kolekci mezi zimou a jarem. Na ryze jarní barevné kousky si podle informací z prodejen budeme muset počkat až do konce března. V obchodě Promod zase převládala nová denimová kolekce plná džínových košilových šatů. Ty by letos neměly v žádném ženském šatníku chybět, takže alespoň víte, kam na ně!

Slevy pokračují

Přestože nás v obchodech už minimálně 14 dnů straší, že máme poslední šanci využít povánoční slevy, ve většině z nich stále ještě zlevněné zboží zabírá spoustu místa. V C&A například nabízejí 50 procent na všechny již zlevněné kousky, takže třeba jednobarevný svetr právě teď pořídíte za pouhých 125 korun. Tím se nejspíš inspiroval i Orsay, ve kterém je právě teď akce 20 procent na všechny zlevněné pleteniny.

Na své si přijdete i v Reserved, kde už sice kabáty a bundy za akční cenu zmizely, ale stále velký prostor má loňská jarní kolekce plná sukní, šatů, košil i doplňků. Nejméně jarních novinek pravděpodobně najdete v síti obchodů New Yorker. Tam je zatím téměř veškerý prostor věnován výprodejům. Musíte však počítat s tím, že oblečení ve slevách už neseženete ve všech velikostech. Po více než dvou měsících slev jsou zlevněné kolekce poměrně probrané.

Pár kousků v jarních tónech v obchodě C&A
Autor: archiv firem

Sledujte další reportáže i módní trendy.