Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Skvělá vychytávka od designérky aneb co když se vám nevejdou věci do příručního zavazadla?

Video se připravuje ...
Lucie Marková přišla na geniální věc! Vymyslela kabát, který unese i deset kilo věcí a není to na něm vidět
VIDEO: Gabi Röhrichová
20. listopadu 2015 | 06:00

Možná se vám to stává také. Vyrazíte letadlem na eurovíkend nebo na pár dní za teplem a stačí vám jen příruční zavazadlo, jenže pak nakoupíte nějaké dárky, takže cestou zpět se vám nedaří vše zabalit. Našly jsme pro vás skvělou vychytávku, která váš problém vyřeší.

Kabátek návrhářky Lucie Markové je na první pohled elegantní, dělá krásnou siluetu a lichotí ženským křivkám. Neméně důležité je, co skrývá v podšívce. Jak na rukávech, tak v balonové spodní části kabátu jsou veliké kapsy, kam si můžete schovat až deset kilo různých věcí, jež se vám nevejdou do zavazadla. Nakonec nemusíte ani nikam letět – kabát poslouží i tehdy, pokud nerada nosíte kabelku nebo jdete na nákup bez tašky. 

Video se připravuje ...
Lucie Marková přišla na geniální věc! Vymyslela kabát, který unese i deset kilo věcí a není to na něm vidět • VIDEO: Gabi Röhrichová

Sama jeho autorka tvrdí, že má tento systém cestování několikrát otestovaný. Lucie nenavrhuje pouze módní oblečení, dělá také krásné šperky. „Každý šperk tvořím já a společně s celým ateliérem testujeme design i funkčnost. Tvoříme šperky, které nejsou určeny pro jednu sezonu, ale jsou nadčasové a stanou se oblíbenou součástí šatníku. Baví nás zdůrazňovat krásu, kterou každý nosí v sobě. Pracujeme především s říčními perlami, stříbrem, chirurgickou ocelí a krystaly,“ vysvětluje Lucie.

Design by Lucie
Autor: Design by Lucie

Já sama jsem se vždycky bála kupovat si šperky s perlou nebo kamínkem, protože jsem měla strach, že vypadnou. Žádné nikdy dlouho nevydržely. Lucie má i tuhle část absolutně domyšlenou. Sehnala lepidlo, které používá NASA na své vesmírné komponenty, a to podle ní lepí tak, že můžete s prstenem třískat o podlahu, a stejně bude držet.

Další oblastí, již Lucie svým uměním obsáhla, jsou divadlo a divadelní kostýmy. Šila oblečení pro takovou hvězdu, jakou je krasobruslař Tomáš Verner. Její šaty se objevily i na soutěžících Miss ČR. Můžete si v naší galerii prohlédnout některé z jejích výrobků. www.luciemarkova.cz

Diskuse ke článku
.
Související články