Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kam vyrazit za slevami pro trekové sandály nebo bundy do přírody?

Video se připravuje ...
Odbornice vám poradí, jak si co nejlépe sbalit krosnu, abyste měli vše po ruce.
VIDEO: Adam Balažovič
6. srpna 2015 | 06:00

Pokud si nelibujete jen v šatičkách a botičkách na podpatku, ale dokážete ocenit kvalitní oblečení na výlety do přírody, teď si přijdete na své. Obchody se sportovním a outdoorovým zbožím se předhánějí lákavými sníženými cenami.

Jestliže jste nákupní maniačka a není vám cizí sport či outdoor, budete v tuto chvíli na pokraji extáze. Ať vlezete do jakéhokoliv obchodu se sportovním oblečením, ze všech rohů na vás budou útočit slevy, které nejsou rozhodně malé. A nezáleží na tom, jestli navštívíte specializovaný obchod zaměřený pouze na jednu značku nebo vkročíte do velkých obchodů, jako jsou Hervis, Intersport nebo Sportisimo.

Vše na jednom místě

Největší výběr (a zřejmě i nejlepší) je ve Sportisimu, kde najdete všechny druhy sportovního vybavení na jednom místě. A kamkoliv se podíváte, uvidíte žluté visačky označující slevu. Nejmarkantnější jsou samozřejmě ty na sezonní zboží, jako jsou plavky, kraťasy, tílka, větrové bundy nebo sportovní šatičky.

Víme, kde seženete ty nejlevnější outdoorový kousky!
Autor: Shutterstock.com

Například softshellová bunda O´Neill, která stála původně 2699 Kč, je nyní k dostání za 1099 Kč. Pozitivní je, že za tuto cenu neseženete pouze oblečení ve velikosti 32, ale i v těch větších, jako jsou 42 či 44. Dámské kraťasy české značky Loap si můžete pořídit za 299 místo 759 Kč. 

Jestli bažíte po oblečení na běhání nebo po cvičebních úborech, zas tak moc si vaše peněženka neoddychne. Výprodeje poslední kolekce budete hledat trochu hůře. Ale i takové se najdou. Třeba mikina od Adidas, za kterou zaplatíte 599 Kč – tedy o devět set korun méně.

Boty za půlku a méně

Výprodej outdoorového a trekového oblečení mají ve všech obchodech, které jsme navštívily. Pokud jste během letošní sezony už stihla prošlapat svou vycházkovou obuv, pak by vaše kroky měly směřovat do Alpine Pro. Za boty, které stály 1290 korun, teď dáte jen 499 Kč. To přitom není ta největší bomba, některé kousky mají až se sedmdesátiprocentní slevou. 

Když jsou běžecké boty hezké, je to super. Ale myslete i na to kde budete běhat, jak našlapujete a jaká je vaše tělesná konstrukce.
Autor: Shutterstock.com

Jestliže se chystáte ještě do přírody na túru a chybí vám spacák či jiné kempingové vybavení, pohodlně a levně ho koupíte třeba v Intersportu nebo Hervisu. Určitě se vám bude spát lépe na samonafukovací karimatce, která je o padesát procent levnější, než byla původní cena. 

I když by člověk čekal v tuto dobu finální výprodej plavek, slevy na ně zas tak velké nejsou. Pohybují se kolem dvaceti, maximálně padesáti procent. K tomu ale můžete narazit na nejrůznější bonusy – jako třeba v Nord Blanc, kde dostanete druhé zdarma.