Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Jak si zabalit kufr na dovolenou krok za krokem

Video se připravuje ...
Naučte se balit do kufru efektivně!
VIDEO: Adam Balažovič
30. června 2015 | 11:00

Pokud patříte mezi ty, kteří cpou do kufru věci průběžně už dva dny před odcestováním v náhodném pořadí, video, které jsme natočili, je přímo pro vás. Ukážeme vám totiž, v jakém pořadí věci balit a jak zajistit, aby se vám po cestě nezmačkaly halenky, košile, a dokonce ani sako. Balení kufru se pro vás rázem stane mnohem oblíbenější činností než dosud. 

Začátek je důležitý

Jako první si vyskládejte všechny věci, které si s sebou na dovolenou chcete sbalit. Díky tomu, že je budete mít všechny na očích, snadněji zjistíte, zda vám něco nechybí a jestli se do kufru vůbec všechno vejde. V dalším kroku si vyberte ty nejtěžší věci, jako jsou například boty, kosmetická taštička, krémy na opalování a podobně. Tyto věci vyskládejte na dno kufru. Do bot můžete vtěsnat ponožky nebo třeba šátky, díky kterým se boty nepomačkají, a vy navíc ušetříte místo. 

Rolujte

Téměř všechno oblečení (trička, kraťasy, šaty, apod.) skládejte do kufru srolované. Ušetříte tak nejen mnoho místa, ale navíc se oblečení vůbec nezmačká. Důležité je, abyste jednotlivé ruličky skládali co nejvíce k sobě, aby se během manipulace s kufrem nerozmotaly. 

Pokud si s sebou balíte sako, rozhodně ho nerolujte! Je potřeba použít jinou techniku. Rozprostřete ho přes úložný prostor kufru a položte na něj například džíny, přes které pak sako přeložte. Díky tomu se vyhnete nevzhledným skladům, kterých se jen velmi těžko zbavíte. 

Závěr

Nerovnosti a mezírky nakonec vyplňte spodním prádlem a plavkami. Veškeré doplňky naskládejte navrch, aby se během cesty neponičily. Do vnějších kapes kufru nezapomeňte umístit věci, které chcete mít při ruce. 

Za zapůjčení kufru děkujeme obchodu Samsonite a za zapůjčení oblečení, bot i doplňků obchodu New Yorker. 

Autor: Anz, Anz