Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Teplákové kalhoty na jaro: Ležérní elegance i sportovní styl!

30. března 2015 | 06:00

Chcete si odpočinout od sukní a těsných kalhot? Rozhodně si na jaro pořiďte alespoň jedny volné kalhoty, kterým se s oblibou říká také teplákové nebo pyžamové. Nejen to, že jsou už druhým rokem maximálně trendy, ale jsou i super univerzální, takže je můžete využít hned k několika příležitostem.

Trendy

Zatímco loni na jaře a v létě byly v každém obchodě k dostání teplákové kalhoty v pestrých barvách a s hravými potisky, letos frčí spíše tlumené odstíny a černobílé drobné vzory. A to je dobře! Takové nenápadné barevné provedení totiž zvládne zakrýt mnoho nedostatků. Absenci typicky jarních barev pak můžeme dohnat třeba barevným topem nebo doplňky.

Nepleťte si je s tureckými

Mnoho žen se podle fotografií i názvu může domnívat, že se jedná o klasické turecké kalhoty se sníženým sedem, o kterých jsme už několikrát psaly, že většině žen vůbec nesluší a mužům se nelíbí.

Teplákové kalhoty jsou sice na první pohled podobné jako "harémovky", ale mají pas posazený stejně vysoko jako klasické kalhoty, jen s tou změnou, že je většinou na gumu nebo šňůrku. Sed je snížený jen minimálně, žádného rozkroku u kolen se nebojte. Od kolen dolů se decentně zužují, u kotníků bývají velmi často ozdobeny gumou, zipem nebo lemem. Ve většině případů mají také postranní kapsy, které harémové kalhoty postrádají.

Zara, 899 Kč
Autor: archiv firem

Co k nim nosit?

Nejlépe k teplákovým kalhotám vypadají rozhodně vysoké boty, které vám prodlouží nohy a zúží celou siluetu. Dobrou volbou jsou bezesporu minimalistické sandálky na podpatku nebo špičaté lodičky. Pokud preferujete pohodlí, obujte k volným kalhotám sandálky s plochou podrážkou nebo espadrilky (plátěné boty s jutovou podrážkou). Balerínky a kecky si schovejte jen na procházku nebo grilování s přáteli.

Ke kalhotám s potiskem vždy oblékejte jednobarevné oblečení a jednoduché doplňky. Na oblékání vzorovaných topů si dejte pozor, i když máte jednobarevné kalhoty, protože tento střih je velmi citlivý na kombinování s potisky.

Naprosto ideálním doplňkem je psaníčko nebo drobnější kabelka cross body.

Teplákové kalhoty si vyberte v naší fotogalerii!