Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Nejlepší maxišaty a sukně pro vaší postavu! Ty musíte mít!

4. srpna 2014 | 06:00

Šaty a sukně sahající až na zem zkrátka milujeme. Jsou totiž pohodlné, elegantní a trendy. A když si vyberete ten správný střih a barvu, opticky vám zdokonalí vaši postavu. Není to skvělé?

Módní stálice

Maxišaty a maxisukně jsou letním hitem už třetím rokem. Jejich velkou výhodou je, že se k nim dají nosit snad všechny druhy bot. Skvěle vypadají s klasickými balerínkami, trendy sandálky i s boty na podpatku. Navíc se skvěle hodí téměř ke každé příležitosti a dokáží zakrýt drobné nedostatky. 

H&M, 599 Kč.
Autor: archiv firem

Zúží ramena, odhalí přednosti...

To, že nám super dlouhé šaty a sukně schovají širší boky, větší zadeček a stehna, už víme. Dokáží však ještě mnohem víc. Například pestrobarevné šaty či šaty s potisky, které mají rukáv, odpoutají pozornost od širších ramen. Pokud naopak chcete světu ukázat své gazelí nožky, pořiďte si šaty nebo sukni s rafinovaným rozparkem. Muži vám pak budou ležet u nohou. 

Plné tvary i chlapecká postava

Ženám s plnějšími tvary zase maximálně sluší kousky bez jakýchkoliv skladů, volánků a ozdob. Oproti tomu ženy s chlapeckou postavou by měly vsadit na šaty i sukně se sklady a volánky a především dát zelenou nejrůznějším vzorům. 

Vytvarují pas

Pokud máte typ postavy jablko a nebo chlapeckou postavu s nevýrazným pasem, rozhodně si pořiďte šaty se šňůrkou nebo páskem v pase, který vám vytvaruje siluetu. 

Na ty nejlepší kousky se podívejte do naší fotogalerie!