Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Zkrácený top: Jak ho nosit i s pár kily navíc?

  • Zkrácený top sluší ženám s jakoukoliv postavou!
    12. května 2014 | 06:00

    Ať se nám to líbí nebo ne, zkrácené topy, neboli crop tops se staly žhavým trendem po celém světě. Pokud si myslíte, že sluší jen ultra štíhlým ženám, pletete se! Ukážeme vám, jak v krátkém topu vypadat fantasticky i s větším zadečkem či stehny nebo naopak s drobnou postavou. 

  • Typ postavy hruška

    Americká herečka Mindy Kaling nikdy neměla postavu jako modelka. Ze svých nedostatků ovšem dokázala udělat přednost, a proto se nebojí obléknout trendy zkrácený top. Ženy s postavou typu hruška se však musí držet dvou pravidel. Jednak musí top končit přímo pod hrudním košem, kde je vás trup nejužší a jednak vám musí pasová sukně perfektně sedět, aby se vám nezařezávala do kůže a netvořila faldíky.

    Mindy Kaling
    Autor: profimedia.cz
  • Ženské křivky

    Pokud jste majitelkou podobně ženské postavy, jakou vlastní televizní hvězdička Kim Kardashian, vhodně zvolený zkrácený top z vás udělá bohyni. Pořiďte si vršek, který bude končit přesně tam, kde vám začíná pas. Top může být hodně těsný, abyste vystavila na odiv své přednosti v horních partiích. Pak už jen stačí obléknout padnoucí pouzdrovou sukni. Decentní odhalení těchto partii váš pas opticky zeštíhlí a upozorní na vaše přednosti.

    Kim Kardashian
    Autor: Profimedia
  • Plus size

    Patříte mezi ženy, které mají trochu tuku navíc v horních i dolních partiích? Pokud máte odvahu a milujete trendy, pak i vy můžete nosit zkrácené topy. Vršek vám musí doslova padnout jako ulitý, rozhodně nesmí být příliš těšný a ani příliš krátký. Ideálně volte topy s rukávem. Jako spodní díl modelu dejte přednost kalhotům nebo sukním áčkového střihu. Těsné pouzdrovky v kombinaci se zkráceným topem se pro typ vaší postavy nehodí.

    Modelka internetového obchodu Forever21.com
    Autor: profimedia.cz
  • Drobná postava

    Majitelkám drobné postavy, jakou má třeba módní guru Miroslava Duma, samozřejmě zkrácené vršky sluší. Nejvíce ovšem ty objemnější, tzn. s nadýchanými rukávay, vycpávkami, volány, atd. Když takový top zkombinujete s kalhotami s vysokým pasem, které vám opticky prodlouží celé tělo, budete za hvězdu.

    Miroslava Duma
    Autor: profimedia.cz
  • Vysoká a štíhlá

    Patříte-li mezi ženy, které jsou dokonale štíhlé a navíc vysoké, můžete si zkrácený top obléknout i na slavnostní událost. Inspiraci můžete najít třeba u zpěvačky Taylor Swift, která je ultra štíhlá a měří 180 centimetrů. Na prestižním udílení cen v oblasti country hudby oblékla bílý zkrácený top, který doplnila o černou maxi sukni s velmi vysokým rozparkem.

    Taylor Swift
    Autor: profimedia.cz
  • Přesýpací hodiny

    Pokud máte opravdu uzounký pas, lehce širší ramena a normální zadeček a stehna, můžete si gratulovat, protože tzv. přesýpacím hodinám sluší zkrácené topy absolutně nejvíce. Příkladem je i zpěvačka Rihanna, která si díky štíhlému pasu může dovolit obléknout opravdu velmi krátký top a sukni nemusí mít tak vysokou. Volnější a delší topy nejsou nic pro vás!

    Rihanna
    Autor: profimedia.cz
  • Obrácený trojúhelník

    Jsou-li vaše ramena o něco širší než boky, pomůže vám právě crop top. Ten si pořiďte upnutý a nejlépe v tmavé barvě, abyste opticky minimalizovala šířku celého trupu. Když přidáte nadýchanou sukni, která vytvoří dojem žensky tvarovaných boků, máte vyhráno.

    blog karlascloset
    Autor: profimedia.cz

Diskuse ke článku
.