Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Reportáž z nákupních center: Kde jsou ještě slevy a kde už nové kolekce

Vyražte na nákupy!
13. února 2014 | 11:00

Vyrazila jsem do obchodního centra, abych pro vás „zmapovala terén“. Slevy jsou sice už probrané, ale momentálně ve všech obchodech gradují, takže pokud vás jako mě baví probíhat jednotlivé pobočky a lovit, nakoupíte doslova za babku. 


Nejvíc mě nadchly slevy v Zaře. Na rozdíl od ostatních obchodů, bylo z čeho vybírat. Regály plné kalhot, bund, svetrů, ale i sukní a halenek, mě naprosto dostaly a s prázdnou jsem samozřejmě neodešla. Růžové kalhoty za dvě stovky! Mladším ročníkům rozhodně doporučuji zajít do Tally Weijl, New Yorkeru nebo Terranovy, kde jsou výprodeje až do 70 procent.

Slevy v Zaře
Autor: Kristýna Dolejšová

Basic kousky

Když už jsem byla v nákupním centru, obhlédla jsem i jednoduché kousky, které nikdy nezklamou. Pokud sháníte klasické topy nebo svetříky ve veselých barvách, rozhodně se stavte v Camaieu, kde jich je široký výběr za super ceny. Marks&Spencer mě, kromě extrémně pohodlných bot, na které tam vždycky chodím, potěšil i super pouzdrovými šaty, ideálními do práce. Hodí se pro jakoukoli věkovou kategorii. F&F je pro mě stálicí, co se týče džínových kalhot. Neznám pohodlnější a lépe padnoucí džíny než právě od této značky. Jestli si chcete na jaro pořídit novou bundu, velký výběr, ve všech možných barvách a střizích nabízejí v C&A.

Šaty Marks&Spencer
Autor: Kristýna Dolejšová

Nové kolekce

Obchodů, kde již jarní kolekce plní regály, také není pomálu. Nově se zahalily do kombinací černé, pudrové a bílé a z výrazných barev je doplnila ostře žlutá a královsky modrá s červenou, která jen tak výsluní neopustí. Kromě barev se odlehčily i materiály a já si říkala, že už se jara nemůžu dočkat. Pastelové barvy nejsou zrovna mými favority, ale bledě modrá koženková bunda ze Zary, mě, až na její cenu (2500 Kč), naprosto dostala! Určitě bude v nejbližší době k vidění na mnohých blogerkách.

Jarní kolekce naplno dorazila například do mých nejoblíbenějších obchodů, Lindexu a Manga. Lindex opět nezklamal a je svůj a originální. Kimonové sako nebo černobílé zeštíhlující kalhoty nejspíš brzy poputují do mé skříně. Mango mě loňskou kolekcí velmi mile překvapilo a pokračuje tím i v kolekci jarní. Krásné trendy halenky se spoustou zajímavých potisků, ale i klasické pouzdrové sukně nebo oblekové kalhoty, se navzájem skvěle doplňují a snadno si tak v jednom obchodě pořídíte kompletní outfity. Naprosto mě dostaly bílé jarní kabátky, které jsou sice nepraktické ale TAK elegantní!

kimonové sako - Lindex, elegantní kolekce Mango
Autor: Archiv firem/Kristýna Dolejšová

Sháníte boty?

Pokud se poohlížíte po zimních botách, neváhejte navštívit pobočky Bati, kde je ve slevě pořád z čeho vybírat, a zároveň zde již najdete první vlašťovky kolekce nové. Nová kolekce není vůbec pro mě, převažují béžové a pudrové odstíny, které nikdy nebyly moje oblíbené, ale věřím, že to hlavní teprve do obchodů přijde. Na trendové boty se určitě vyplatí zajít do Zary, u které vždycky čekám, až přijdou slevy a z které jsem si při přípravě této reportáže odnesla šedivé lodičky. Na pěkné kožené kotníčkové boty, které vypadají velmi dobře a leccos vydrží, zajděte do Reserved.

Boty Zara za skvělých 300!
Autor: Kristýna Dolejšová

Doplňky, které doladí každý outfit!

Mojí největší slabostí jsou šperky. Když vyrážím do obchodů, vždycky nějakou tu cetku odnáším do mé sbírky. Největší výběr doplňků mají v H&M, to nikdy nezklame. Takže pokud sháníte nějaký kousek, který oživí bílé tričko a džíny, rozhodně zajděte právě tam. Pokud jste milovnicemi decentnějších šperků, velký výběr je v I am, kde najdete klasiku i odvážnější kousky.

desítky náhrdelníků v H
Autor: Kristýna Dolejšová

Autor: Kristýna Dolejšová