Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Pozor! Tohle oblečení vás může dělat starší!

  • Vyhněte se oblečení, které vám přidává roky navíc!
    27. listopadu 2013 | 06:00

    Ženy mohou mít v určitém věku utkvělou představu o tom, co jim sluší a co by měly nosit. Bohužel někdy ve snaze zakrýt vrásky a povislou pleť oblékají absolutně nevhodné oblečení, které naopak roky přidává. Podívejte se, na co si dát pozor!

  • Není černá jako černá

    Přemíra černého oblečení může upozornit na vrásky a kruhy pod očima.
    Autor: Shutterstock
    O tom, že černá umí zázraky, není pochyb. Jako jediná barva dokáže zamaskovat kila navíc a je decentní a sexy zároveň. Ovšem v určitém věku začne vaše pleť lehce blednout a kontrast s temnou barvou by mohl upozornit na žilky, vrásky a kruhy pod očima.

    Černé barvy se samozřejmě s přibývajícími roky nemusíte nadobro vzdát. Stačí ji doplnit o barevný šátek či výrazný náhrdelník, který odvede pozornost od drobných nedokonalostí. Pokud si i tak budete připadat příliš pobledlá, přesedlejte na kakaovou, olivovou nebo šedou barvu.

  • Zrádná délka sukně


    Spatně zvolná délka sukně vám může přidat hned několik let.
    Autor: Shutterstock
    Někdy mají ženy pocit, že s přibývajícím věkem by se měla prodlužovat i délka sukně. Není tomu tak! Ideální je tzv. střední délka, kdy sukně končí těsně pod koleny. Tento střih dokáže zakrýt povislou kolenní kůži a dodat potřebnou dávku glancu a elegance.
  • Investujte do kvalitní podprsenky

    Kvalitní podprsenka dokáže vaše prsa pozvednout a zpevnit.
    Autor: Shutterstock
    Je jasné, že přírodní prsa s přibývajícím věkem ztrácejí svou pevnost. Investujte proto do kvalitní podprsenky, která dokáže obelstít přírodu a vyčarovat vám napěchovaný dekolt.

    Vzhledem k tomu, že velikost prsou se ve vyšším věku často mění kvůli hormonálním změnám, doporučuje se pořídit si novou podprsenku každých 6 až 8 měsíců.

  • Dioptrické brýle

    Brýle se silnými obroučky sluší spíše mladším ženám.
    Autor: Shutterstock
    Ano, i nevhodně vybrané brýle vám mohou přidat klidně několik let. Módní trh se sice přesycen širokými rámečky tmavé barvy, ale mějte na vědomí, že zvýrazňují vrásky a kruhy pod očima. Čím je žena starší, tím by měla mít tenčí a méně výrazné obroučky.

    Vyzkoušejte dvoubarevné rámy nebo třeba brýle bez obroučků. A nechte si poradit, které vám nejvíce sluší.

  • Roláky ne!

    Neschovávejte krk do roláku! Snažte se od něj spíše odvést pozornost výrazným šperkem.
    Autor: Shutterstock
    Pokud máte potřebu skrývat krk, protože už není tak hladký a napnutý jako dříve, určitě nenoste roláky. Upjatý svetr s rolákem vám přidá mnohem více roků než nějaká ta odhalená vráska.

    Vsaďte na výstřihy do tvaru písmena V! Stačí po svetr obléknout košili s pěkným límečkem, kterým dokáže odpoutat pozornost od krku. Klidně přidejte i výrazný náhrdelník, ten je téměř vždy trefou do černého!

Diskuse ke článku
.