Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Dokonalá svatebčanka: Jak být šik, ale nezastínit nevěstu?

12. července 2013 | 07:00

Sezóna veselek právě vrcholí! Chcete se i vy blýsknout na svatbě kamarádky, kolegyně nebo příbuzné? Máme pro vás pár tipů, jak být nepřehlédnutelná. Ovšem ne víc než hlavní hvězda dne - totiž samotná nevěsta.


1. Pozor na dress code

Pozorně si pročtěte pozvánku. Jinak se může stát, že budete jediná v minišatech v záplavě velkých večerních.

2. Černou ne!

Na doplňcích trocha černé nevadí, ale co se týče oblečení, patří spíš na pohřeb než na svatbu. Dejte přednost pastelovým tónům.

3. Zjistěte, co si oblékne nevěsta

V případě, že nezvolí bílé šaty, můžete v nich vyrazit vy. Jinak ne! Dejte pozor i na to, abyste neměla větší sukni, delší vlečku a podobně.

...
Autor: archivy firem

4. Nechte na hlavě

Jestli se někam hodí hravé ozdoby do vlasů - od kloboučků přes fascinátory a čelenky po výrazné sponky -, je to právě svatba.

4. Podpatky jsou základ

Nejsou povinné, zvlášť pokud se svatba koná venku, ale je-li to jen trochu možné, vezměte si je. Dobrou alternativou jsou i balerínky.

...
Autor: archivy firem

6. Kabelu nechte doma

Ať se koná v kteroukoli denní dobu, na svatbu patří malé kabelky či psaníčka. Na večírek byste taky nevyrazila s nákupní taškou...

7. Slaďte se s doprovodem

Nemusíte být zrovna za dvojčata, ale drobný detail, jako ladící (vaše) náušnice a (jeho) manžetové knoflíčky, má své kouzlo.

8. Nebojte se mírného kýče

Kde jinde byste mohla tak dobře zužitkovat romantické detaily, jako jsou květiny, krajky nebo kamínky? Vkus ale doma nezapomeňte!

...
Autor: archivy firem

Autor: Marie Barvínková