Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Stylová královna Alžběta II.: Už 60 let vládne s elegancí!

6. června 2013 | 11:00

Nadčasový a dokonale uhlazený styl je pro všechny členy královské rodiny samozřejmostí. Málokdo z něj ale dokáže vykřesat tolik jako Alžběta II., která je i v krásných 87 letech inspirací nejen pro elegantní Britky. Jak to dělá?

Nebojí se barev

Neexistuje snad žádný odstín, ve kterém bychom královnu Velké Británie nikdy neviděli: od lahvově zelené přes žlutou blankytně modrou po sytě růžovou. Navíc je vždy sladěná od hlavy až k patě. A nikdy nevynechá zajímavou brož, perlový náhrdelník a náušnice.

Potrpí si na kloboučky

Ty ostatně k aristokracii patří jako červené autobusy k Londýnu. Pokud jde o Alžbětu II., jsou stylové pokrývky hlavy vlastně její "pracovní uniforma" - tak je aspoň nazval její oblíbený kloboučník Freddy Fox. Za dobu své vlády prý měla na hlavě přes 5000 originálních kousků!

2004: Na státní návštěvě v Berlíně v jednom ze svých pověstných kloboučků.
Autor: profimedia.cz

Nešetří úsměvy

Královský život je plný starostí, ale Alžběta II. jim podle všeho čelí s pomocí nejhezčího módního doplňku - úsměvu. Dává tak zároveň najevo téměř mateřskou náklonnost k lidu, který svou rozesmátou vladařku miluje.

2013: V květnu Její Veličenstvo navštívilo Cambridge.
Autor: profimedia.cz

Je lidská

Její oblečení je luxusní a šité na míru, ale královna je mnohem skromnější než kdejaká celebrita. Když si oblíbí některý ze svých kostýmků, klidně si v něm vyjde ještě několikrát. A to samé platí pro klobouky, boty, kabelky i rukavice...

2005: V sytě modré barvě zase slavila výročí založení OSN.
Autor: profimedia.cz

Sleduje trendy

Na první pohled to tak nevypadá, ale její vizáž se vždy přizpůsobovala dobové módě. V 50. letech nosila široké sukně, v 60. letech se jejich lem (do určité míry) zkrátil a příchod sedmdesátek oslavila v kalhotovém kostýmu. Mírné experimenty si dovolí i dnes: třeba když si pod krempu klobouku připíchne květinovou ozdobu.

2013: V úterý si Británie připomněla 60. výročí její korunovace.
Autor: profimedia.cz

Podívejte se, jak se během let proměňoval královnin šatník:

Autor: Marie Barvínková