Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jablko, nebo hruška? Móda pro každou postavu

11. prosince 2012 | 07:00

"Mně prostě nic nesluší." Kdy jste naposledy řekla tuhle větu? Pocit, že v obchodech zrovna na náš typ figury úplně zapomněli, má někdy asi každá z nás. Pojďte s námi změnit úhel pohledu!

Ve skutečnosti toiž nejde o to, co nám obchody nabízejí, ale o to, jak si umíme vybrat. Pro každou tělesnou totiž existují ty správné střihy, barvy i materiály.

Zdá se vám to málo konkrétní? Sestavili jsme outfity pro nejčastější typy ženské postavy:

Přesýpací hodiny

Jste-li šťastnou majitelkou úzkého pasu, širších boků a ňader dmoucích, bude vám slušet skoro všechno. Ale i pro vás platí pár pravidel: pas vždy zdůrazňujte a dekolt neduste příliš malým výstřihem.

...
Autor: profimedia.cz, archivy firem

Hruška

Máte typicky slovanskou figuru - široké boky, výrazné pozadí, ale štíhlý "vršek"? Pak vsaďte na tmavší, užší kalhoty a pozornost k horní části těla upoutejte řaseným topem nebo aspoň výrazným šperkem.

...
Autor: profimedia.cz, archivy firem

Jablíčko

Jestli máte oblé tvary, rozhodně to neznamená, že nemůžete být sexy! Naopak: svou ženskost podtrhněte zavinovacími šaty a (úzkým!) páskem. Sebevědomí vám dodají legíny a jehlové podpatky.

...
Autor: profimedia.cz, archivy firem

Chlapecká postava

Potřebujete opticky rozšířit a dodat křivky? Ve vašem šatníku nesmí chybět tričko s vodorovnými proužky a lodičkovým výstřihem ve stylu Coco Chanel, áčková sukně ani boty na podpatku.

...
Autor: profimedia.cz, archivy firem

Autor: Marie Barvínková