Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Móda plná vášně: Buďte sexy jako Italky!

29. listopadu 2012 | 07:00

Co se vám vybaví, když se řekne Itálie? Kromě dobrého jídla možná i krásné a stylové ženy. Nebo jména jako Versace, Gucci, Missoni, Prada... Kde jinde hledat módní inspiraci, než právě tam?

Italky prostě vědí, jak na to. Svět je zná díky jejich ženskosti, stylu i sex-appealu, který ovšem není vulgární. A přiznejme si to - všechny jim tak trochu závidíme.

Nemusíme ale jezdit na milánský fashion week, abychom se u obyvatelek Středomoří inspirovaly. Jejich styl spočívá v několika prostých vzorcích:

1. Méně je více. Ne doslova! Kratší šaty nemusí znamenat víc svůdnosti. Ale jednoduchost v oblékání boduje.

2. Černá + bílá = úspěch. Na rozdíl od kolegyň ze Španělska či Portugalska si Italky na barvy moc nepotrpí. Když už, tak sází na rudou a na barvy drahokamů, jako je smaragd nebo safír.

3. Levné + luxusní = dokonalá kombinace. Vsaďte na kvalitní obuv a drahé kovy. A klidně je zkombinujte s šaty z běžné konfekce nebo s cetkami z blešáku!

Teď už si jenom vyberte, kým chcete být...

Minimalistka jako Monica Bellucci

Herečka a modelka je symbolem italské smyslnosti, ale přitom nikdy není "přehnaná". Stavebními kameny jejího stylu jsou černá barva, krajky, krásné šperky a vysoké podpatky.

...
Autor: profimedia.cz, archivy firem

Klasická diva jako Sophia Loren

Hvězda legendární Sophie zářila hlavně v 60. a 70. letech, ale ještě rozhodně nezhasla. Její poznávací znamení jsou luxusní šaty, zajímavé doplňky a sexy kočičí líčení.

...
Autor: profimedia.cz, archivy firem

Elegánka jako Carla Bruni

Narodila se v Turíně, ale dobyla Francii nejdřív jako modelka, pak jako zpěvačka a nakonec jako manželka Nicolase Sarkozyho. V jejím stylu se snoubí francouzská elegance s italskou rafinovaností.

...
Autor: profimedia.cz, archivy firem

Autor: Marie Barvínková