Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Military je in! Jak zvládnout vojenský styl s elegancí?

19. listopadu 2012 | 06:00

Vojandy jsou už zase v kurzu. Pokud jste se až doteď army stylu bránila, pak vězte, že v téhle sezóně je docela jíný. Nápaditý, elegantní, dokonce i ženský.

Armádní prvky se letos objevily na přehlídkách módních domů, jako jsou Burberry, Salvatore Ferragamo, Unique nebo Max Mara.

Vy ho můžete zvládnout se stejnou elegancí jako návrháři. Stačí se držet základních pravidel:

1. Zachovejte ženskost.

Abyste nepůsobila jako G.I. Jane, kombinujte vojenské propriety s hedvábnými sukněmi, vysokými podpatky nebo úzkým pasem.

2. Maskáče jen mírně.

Časy, kdy jste v oblečení s výrazným maskáčovým vzorem byla za znalkyni trendů, jsou pryč. Vyberte si tlumenější verzi, která nepůsobí jako pěst na oko.

3. Málo barev, hodně odstínů.

K army stylu patří paleta neutrálních barev typu khaki, šedé a béžové. To ale neznamená navléci se od hlavy až k patě do jednoho odstínu. Mixujte!

Paní generálka

Tenhle styl sedne všem autoritativním suverénkám. Nesmí chybět dvouřadé zapínání, vysoké kozačky či holinky ani spousta kovu.

...
Autor: archivy firem

V plné polní

Máte ráda ležérní styl? Zahrajte si na vojáka a do bitvy s povinnostmi vyražte v přírodních barvách, pohodlných botách a leteckých brýlích.

...
Autor: archivy firem

Zelenáčka

Jste minimalistka? Vsaďte na klasické střihy, ale vyhrajte si s odstíny vojenských unforem. Bunda s beránkem je trefa do zeleného!

...
Autor: archivy firem

V galerii najdete inspiraci z módních přehlídek i tipy na nákupy.

Autor: Marie Barvínková