Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Buďte za dámu! Oblékněte se podle světových návrhářů

30. října 2012 | 06:00

Tenhle podzim patří ženskosti. Návrháři vsadili na uzounký pas, supervysoké podpatky a perfektní make-up – prostě atributy pravé dámy. Zahoďte tenisky a zkuste to taky!

Inspiraci hledejte třeba ve filmech pro pamětníky. Co tehdy dělalo dámu dámou? Kromě kvalitních materiálů a střihů to byla také vznešená chůze, vybrané chování a gentleman po boku. A samozřejmě rudá rtěnka.

Minimalismus podle Diora

První kolekci, kterou pro značku Christian Dior navrhl Belgičan Raf Simons, doprovázela velká očekávání. Simons nezklamal: přišel s jednoduchými střihy a atmosférou luxusu.

...
Autor: profimedia.cz, archivy firem

Jak na to: Abyste dosáhla ženské siluety jako od Diora, budete potřebovat velkou sukni do áčka a dobře střižené sako. Přepásejte je širším páskem, doplňte trendy botami do špičky a matně červenými rty. Jste fanynka barev? Zkuste celý model třeba ve fialové nebo v červené.

Pozlátko podle YSL

Pro Stefana Pilatiho to byla naopak poslední sezóna u Saint Laurent Paris. Hlavní roli hrál kovový lesk a fascinující struktury či vzory. Dekadence jak má být!

...
Autor: profimedia.cz, archivy firem

Jak na to: Jdete na večírek? Vyměňte malé černé za něco netradičního. V kombinaci metalického materiálu, odhaleného dekoltu a úzkého pasu budete prostě sexy. Pozor – takhle zářivé šaty už nepotřebují další šperky.

Temná romantika podle Gucci

Frida Giannini navrhla elegantní kolekci pro romantickou ženu vamp. Na křehkosti jí dodávají krajky, průsvitné materiály a květinové vzory. A samozřejmě pobledlá tvář.

...
Autor: profimedia.cz, archivy firem

Jak na to: Tenhle styl nepatří jen na halloweenskou party! Když vynecháte upírský make-up, můžete v průsvitné halence a poudzrové sukni klidně do práce. Městský styl dodají kotníčkové boty a velká kabela.

Kam na nákupy? Inspirujte se v galerii.


 

Autor: mab