Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Plavky, pod které může sluníčko!

Pokud obléknete tyto plavky, na těle vám po nich nezůstanou žádné stopy
8. července 2010 | 07:29

Bikiny mohou být sebeodvážnější , ale přesto po nich na těle zůstanou tvarohově bílé stopy. O jednodílných plavkách ani nemluvě… Pokud se vám nechce na nudapláž, britská firma pro vás vymyslela řešení: Plavky, přes které se opálíte! A úplně všude!

V tuzemském obchodě tento hit textilního průmyslu zatím nekoupíte. Plavky, které na vaše tělo propustí až 80 % ultrafialového záření, je však možno si objednat na stránkách www.kiniki.com. Jejich cena se pohybuje od 25 do 50 liber, což je asi 800 až 1600 Kč.

Jak plavky fungují?

Plavky jsou jedinečné především díky svému materiálu, který se skládá z milionů kosočtvercových a čtvercových mikrootvorů, kterými paprsky pronikají až na vaše tělo. Nemusíte se však bát, že byste byli »oblečení neoblečení«. Plavky jsou díky pestrým vzorům, které oko matou, neprůhledné, a to za sucha i mokra. Další výhodou tohoto materiálu je mimo jiné i fakt, že velmi rychle schnou.

Nezapomeňte se namazat

Nesmíte však zapomínat na pořádnou ochranu, to, že na sobě máte plavky, neznamená, že je vaše pokožka chráněná před stále agresivnějším slunečním zářením. „Intimní partie jsou obecně choulostivější na UV záření, protože je standardně slunci nevystavujeme. Kůže je zde světlá, bez přirozené ochrany proti sluníčku – pigmentu. Proto spálení ňader a hýždí vídáme u nudistů poměrně často,“ sdělila Blesku dermatoložka Monika Arenbergerová. Musíte se tedy namazat krémem s vysokým ochranným faktorem a úplně všude.

Autor: Veronika Tardonová, hto