Sobota 11. května 2024
Svátek slaví Svatava, zítra Pankrác
Polojasno 19°C

Letní koktejl: Sexy plavky k vodě

11. června 2010 | 16:49

Prázdniny jsou přede dveřmi, plovárny otevřené, parné dny lákají ke koupání. Taky tu je plánovaná dovolená u moře. Mini kousek oblečení jménem plavky se stává zásadním svrškem. Jeho výběr je úkol hodný velkého stratéga.

Volba není jednoduchá, To kdejaká žena dobře zná. Někdy padne podprsenka, jindy typ kalhotek, ale celek nesedí. Naštěstí existují obchody, kde oba díly samostatně prodávají. Lze tak kombinovat nejen velikosti, ale i vzory.

Věčné dilema

Plavky vcelku nebo dvojdílné? První varianta na celistvé opalování vhodná není, ale stáhne bříško, žaludek, skryje těhotenské strije. Je obecně laskavější k figuře a vhodnější na plavání. Varianta podprsenky a kalhotek je příjemnější, ale na výběr komplikovanější.

Do bazénu, na surf, pro vášnivé plavkyně se rozhodně víc hodí sportovní modely v celku. Na pláž a opalování dvoudílné kreace. Rozhoduje sebevědomí, soudnost. Postava, příležitost, věk. Trend je posledním kritériem. A hlavně na tomto poli se toho od příchodu mini bikin příliš nemění. Sezónní změny se zejména odehrávají na poli barev, vzorů. To, co stojí za velkou pozornost jsou nové, větší komfort poskytující hi-tech materiály.

Plavky jsou každopádně nadčasová záležitost. A jejich výrobci dobře vědí, že musí nabídnout varianty pro všechny typy postav včetně příležitosti jejich užití. Z toho faktu by se mělo vycházet.

Pamatujte že:

•Trojúhelníčky bikin s nepodšitými košíčky a mini kalhotkami na šňůrky patří štíhlým pružným figurám.

• Škála barev je zářivá i klidně neutrální. Včetně opálené pleti lichotících zlatavých a středně zemitých odstínů. Jednobarevné variantě úspěšně konkurují dezény.

• V kurzu jsou květinové i grafické potisky. Námořnické pruhy či motivy na téma safari.
• Názor, že černé jednodílné plavky jsou pro plnoštíhlou postavu ideální, neplatí. Optické či květinové vzory odvedou pozornost!

• Ideální je mít dvoudílné i jednodílné plavky. Ty vcelku se užijí i v zimě v bazénu. Ve dvoudílných se zase tělo hezky opálí a na cestě k plážovému baru si může vzít tělnatější kráska pareo.

• Vysoké kalhotky nejsou spásou – zvlášť,když se v pase zaříznou, upozorní na žaludek i bříško.

• Kostice pomohou ochablejším a těžším prsům a push up podprsenky udělají s malými ňadry divy... Těžká prsa si rovněž zaslouží širší ramínka. A tato ramínka jsou vhodná i pro statný trup se silnými pažemi.

• Kypřejšímu pozadí a stehnům svědčí nohavička nebo model s retro sukýnkou. Strije po těhotenství skryje vyšší podprsenka, kalhotky do pasu nebo plavky vcelku s efektními průstřihy, které jsou bohužel na opalování dost nevhodné.

Autor: amp