Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Akné v dospělosti – Jak pleť jednou provždy vyléčit od pupínků a černých teček?

20. června 2017 | 00:00

Kvůli uspěchanému životnímu stylu a každodennímu stresu je akné problémem mnoha z nás, a to nám už nemusí být patnáct, dvacet ani třicet let. Přinášíme pár tipů, jak pleť zbavit nevzhledných pupínků. Tyto rady vám pomohou pochopit příčinu vzniku akné a zároveň se dozvíte, jak o pleť pečovat. Co tedy opravdu pomáhá a jak se aknózní pleti zbavit?

Hygiena je základ úspěchu

Absolutním základem je důsledné odličování a následné čistění pleti, nejlépe vždy po probuzení a večer před spaním. Pokud už tohle máte v malíčku, můžeme pokračovat dále. Jestli musíte, mačkejte si pupínky za pomoci papírových ubrousků. Tuto zásadu většina lidí s aknózní pletí nedodržuje a potom je pleť zanícená, červená a celá situace následně horší.

Poznejte svoji pleť a používejte vhodné produkty

Základ pro boj s akné představuje odhalení příčiny. Pokud se nemůžete pupínků zbavit, je to signál vašeho těla, že někde něco hapruje. Nejlepší je zajít ke kosmetičce a nechat si zjistit stav a typ pleti. Akné totiž vždy nezpůsobuje pouze mastná pokožka, někdy je příčinou suchý typ pleti, která není dostatečně hydratovaná a tvorba mazu je jen voláním o pomoc. Tento fakt není příliš známý, a tak mnoho lidí aknózní, suchou pleť ještě více vysušuje nevhodnými produkty! Poznejte svoji pleť a podle toho si kupujte kosmetiku, čisticí pěny, odličovací vody a další produkty, které používáte.

Autor: profimedia.cz

Zdravá strava, duševní pohoda a pohyb

Ano, je to opravdu tak – pokud se neustále stresujeme a tím je naše duševní zdraví pochroumané, naše pleť nám nastaví zrcadlo. Pokud netrávíme čas v přírodě, která nás uklidňuje, ani necvičíme, jsme opět v průšvihu. Tělo a mysl nelze oklamat, a když budeme zdravě jíst, chodit na procházky a pracovat na sobě, jednou z mnoha odměn nám bude zdravá a krásná pleť.

Blahodárná voda

Není to žádná novinka, a přesto mnohé z nás dělají chybu právě v hydrataci. Pijte hodně tekutin a tím nemáme na mysli slazené nápoje a kávu, ale neslazené čaje a čistou vodu. Neznamená to, že musíte vypít galon vody, ale minimálně litr a půl vody by měl za den vypít každý. Nejen naše pleť, ale celé tělo bude díky hydrataci zdravější, a tudíž krásnější. Používejte hydratační krémy na váš konkrétní typ pleti a pleť si nikdy nevysušujte nekvalitní lacinou kosmetikou.

Autor: Shutterstock

Tip: Posaďte se po sprchování v koupelně a nechte vodu na kůži oschnout, potom použijte kvalitní hydratační krém.

Autor: ks