Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Krásná pleť i v létě: jak se o ni starat?

19. června 2017 | 15:21
Prezentace klienta |

Vyjít mezi lidi bez make upu? Pro mnoho z nás naprosto nemyslitelná věc. Přitom k docílení dokonalé pleti stačí jen správná péče.  Avšak každé z nás vyhovuje něco jiného. Na otázky odpovídala paní Ing. Eva Štěpánková - zakladatelka kosmetické firmy Ryor.

Dobrý den, kolik hodin můžeme denně strávit maximálně na sluníčku, abychom neohrožovali svoji pleť? Co doporučujete jako nejlepší přípravek proti opalování. Děkuji

Dobrý den, jestli se nechcete vůbec opálit, natírejte se několikrát denně ochrannými prostředky s SPF 50. Maximální čas by měl být kolem 4 hodin.

Když přijdu od vody, umyji si obličej emulzí, dočistím tonikem a dám si noční hydratační krém. Mám smíšenou pokožku, je mi 30 let. Je to dostatečná péče po celodenním slunění?

Záleží jakou emulzí. Nesmíte pleť moc vysušit. Tedy doporučuji Dvoufázovou emulzi a následně tonikum dle typu pleti a noční hydratační krém, pokud vyhovuje. Pokud máte T-zónu, doporučuji na tyto partie sušší krém než na zbytek obličeje.

Jak nejlépe pečovat o svou pleť na dovolené? Moje pleť je problémová, na stupnici 0/10 asi 6 nebo 7. Děkuji Vám za odpověď.

Je důležité určit typ problému. Pokud myšleno aknotická pleť, používejte naši řadu Aknestop. Základem všeho je důkladně čištění. Na dovolené, pokud bude hodně slunce samozřejmě používat ochranné opalovací prostředky. Pokud se vám pleť mastí lehce a není přímo aknotická, vyzkoušejte Konopný korekční krém.

Dobrý den, poradila byste mi jak se zbavit pigmentových skvrn, které se mi začaly dělat na obličeji a bojím se, aby je sluníčko ještě více neztmavilo. Je mi 40 let.

Dobrý den,  jako první využijte Enzymatický peeling jednou týdně po dobu 5 minut následně použijte Depigmentační krém 1-2x denně a následně na ochranu Trio-aktivní krém SPF 30.

Zaujalo vás toto téma? Celý chat naleznete zde: