Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Úsměv jako z reklamy? Stačí trocha péče!

16. května 2017 | 13:57
Prezentace klienta |

Krásné zuby jsou nejen výsledkem dokonalé péče, ale zároveň jsou i odrazem vašeho zdraví. Se zkaženým a zažloutlým chrupem se asi moc smát nebudete a bez bělostného úsměvu to zkrátka není ono. Krásné, bílé zuby vám zvednou sebevědomí.

Po úsměvu jako z reklamy touží téměř všechny ženy. Průzkum, který se konal v 5 evropských zemích, dokonce ukázal, že 77 procent žen považuje zuby z hlediska vzhledu za ještě důležitější než vlasy! Dokonale bílé zuby však od přírody nemá nikdo, protože jejich přirozená barva je odstínem žluté. Navíc na ně působí několik vnějších vlivů jako je například jídlo a pití. Krásný úsměv přesto může mít každý – stačí jen o chrup dobře a pravidelně pečovat.

Nedejte šanci zubnímu kazu!

Nejde jen o to, že je kaz v zubu velice bolestivou záležitostí. Podle některých lékařů může způsobit až padesát nejrůznějších chorob. Od zánětu kloubů, srdečního svalu, ledvin, přes onemocnění žaludku a střev, záněty očí, záněty nervů až po kožní nemoci. Pokud se člověk chce vyvarovat vzniku zánětlivého procesu na dásních, musí si čistit zuby pravidelně a v intervalech kratších, než potřebují bakterie k množení. Jenže pravidelnost nestačí. Je třeba i pečlivost a důslednost.

Nezapomínejte na mezizubní prostory

Bez kartáčku a zubní pasty se základní ústní hygiena neobejde. Proto vhodný zubní kartáček vybírejte vždy pečlivě. Vedle těchto pomocníků se zdravý chrup a dásně neobejdou bez mezizubních kartáčků či zubní nitě. Samotný kartáček vás bohužel všech bakterií stoprocentně nezbaví, proto existují ústní vody či gely. Jejich používání odstraní nejen drobné nečistoty z těžko přístupných míst, ale i nepříjemný zápach z úst.

Správný odstín díky bělení

Jednoznačně jde o trend moderní doby. Bílé zuby odrážejí zdraví a dobrý životní styl. Proto jsou v době, která se předhání v dietách a zdravé výživě, tak kýžené. Vysoce bílých zubů nemůže dosáhnout každý. Každý má v chrupu určitý pigment. Vybělení zubů díky vyspělým procedurám již sklovinu nepoškodí.