Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Příběh Jitky: Mám o 66 kilo méně a lidé na ulici mě nepoznávají

7. února 2022 | 00:00
Prezentace klienta |

Jitka, která zhubla neuvěřitelných 66 kilo, s váhou bojovala celý život: „Vyzkoušela jsem snad všechny diety světa. Někdy se mi podařilo zhubnout, nicméně se vždy rychle dostavil jojo efekt a váha byla zpět. Dopracovala jsem se dokonce k bandáži žaludku, avšak ani ta mi nepomohla váhu zredukovat.“ Jitka se tak postupně projedla až ke 144 kilům. Když už myslela, že zhubnout je prostě nemožné, přišel v jejím životě zlom.

Jak celý příběh začal?

Jitka je šťastně vdaná už přes 30 let a má dvě úžasné dcery. „Jako malá jsem byla spíše hubeňour, zakulacovat jsem se začala až v pubertě, obzvláště v partiích hýždě a prsa. Dalším mezníkem bylo pak těhotenství, kdy jsem čekala dvojčátka a kvůli rizikovému stavu jsem musela odpočívat a trávila jsem tak hodně času doma. Začala jsem přibírat více, než bylo třeba,“ vysvětluje. Jitce se narodily dvě krásné a zdravé dcery a po porodu nastal dlouholetý boj s kily, který vedla neúspěšně až do nedávna.

Kdy nastal zlom?

Zlomový okamžik přišel před necelými 2 roky – Jitku v televizi zaujal pořad Tlouštíci, ale především způsob, kterým účastníci hubli. Jednalo se o výživový program The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan založený na individuálním přístupu výživového poradce, jídelníčku na míru a komplexních jídlech The 1:1 Diet. Když Jitka viděla, jak účastníkům tento program pomáhá, rozhodla se okamžitě vyhledat informace na internetu. Našla odvahu a zavolala výživové poradkyni The 1:1 Diet Lence Smržové a společně se dohodly na setkání: „Na první schůzce jsem byla zvážena, změřena a vše mi bylo krásně vysvětleno. Avšak hodnoty, které z počítače vypadly, mě úplně rozhodily. V tu chvíli jsem si uvědomila, že takhle to dál nejde,“ vzpomíná Jitka.

Začátek nového života

Jitka začala s programem The 1:1 Diet ze dne na den: „Bylo mi jasné, že když s váhou a svým životním stylem něco neudělám hned, nedopadne to se mnou dobře." Výživová poradkyně Lenka Smržová připravila Jitce přesný plán na míru – zařadila pravidelný pohyb, sestavila jídelníček, který obsahuje běžné potraviny v kombinaci s komplexními jídly The 1:1 Diet, která jsou složena z hodnotných bílkovin a potřebných vitaminů. Najednou se začaly dít věci – váha klesala, zdravotní stav se pomalu lepšil, Jitka se přestala zadýchávat a lépe se jí spalo. Program je velmi úspěšný právě proto, že klient je pod dohledem zkušeného poradce a chodí na pravidelné kontroly: „Těšila jsem se na každé vážení. Při každé další schůzce váha ukazovala nižší a nižší čísla. Byla jsem šťastná,“ usmívá se Jitka.

Jaké byly konkrétní kroky nového režimu?

„Naučila jsem se jíst pravidelně, což jsem předtím nedělala. Zařadila jsem více bílého masa, ryb a zeleniny. Vyřadila jsem pečivo, smažené a tučné potraviny, sladkosti, víno a také Coca Colu, kterou jsem pila snad po litrech,“ žertuje Jitka. Díky vyváženému jídelníčku Jitku nijak nelákalo dietu porušovat a postupem času nové stravování přestala brát jako redukční dietu, ale spíše jako nový životní styl, který jí velmi vyhovuje. Poté, co se váha snížila, začala také cvičit s trenérem a nyní Jitka váží neuvěřitelných 75 kilogramů: „Stává se mi, že mě lidé na ulici nepoznávají. Cítím se naprosto skvěle a plná síly a energie, což mi dříve chybělo,“ uzavírá spokojeně.

Pokud se chcete o redukčním programu dozvědět více, přejděte na stránku www.spolukiladolu.cz nebo www.one2onediet.cz.