Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Na udržitelnosti záleží i v otázkách péče o krásu a osobní hygienu

.
5. května 2021 | 00:00
Prezentace klienta |

Při nákupu kosmetiky, oblečení i vybavení domácnosti se čím dál častěji ptáme po zboží vyrobeném s respektem k přírodě. Roste počet výrobců, kterým není příroda kolem nás lhostejná a snaží se k udržitelnému chování motivovat i veřejnost. Jednou z nich je značka Tento, která nedávno představila novou řadu papírového zboží denní spotřeby.

Udržitelnost v každém kroku

- Hlavní surovina značky Tento se získává ze dřeva, které pochází z udržitelně obhospodařovaných lesů. Za každý vytěžený strom se vysadí čtyři nové. Přibližně 90 % dřeva je certifikováno a u 100 % dřeva lze vystopovat původ až k jeho udržitelným kořenům.

.
Autor: Značka Tento

- Otázka udržitelnosti se promítá i do výroby, kde je kladen důraz na efektivní práci se zdroji i energií, a logistického řešení od ukládání produktů na palety až po samotnou přepravu i vzdálenost, kterou produkty Tento urazí na cestě ke spotřebiteli, čímž se snižují emise CO2.

- Na obalech záleží, zvláště pak u produktů pro osobní hygienu. Tento se zavázalo ke zlepšování udržitelnosti obalů a od roku 2018 zredukovalo plasty v obalových fóliích o 17 % bez snížení nároků na bezpečné a hygienické balení.

Začněte lépe zacházet s přírodou hned teď

U vás doma najdete řadu věcí, k nimž můžete začít přistupovat šetrněji a k přírodě ohleduplněji:

- Kosmetické ubrousky jsou nezbytným pomocníkem nejen v koupelně. Když vypotřebujete krabičku ubrousků značky Tento, buďte si jisti, že při jejím vyhození přírodě neublížíte. Kromě ubrousků je z papíru vyroben také obal, což je k životnímu prostředí přívětivější.

.
Autor: Značka Tento

- Zredukujte nebo nahraďte produkty, které tvoří váš každodenní odpad. Třeba odličovacích tamponů se po celém světě denně vyhodí tuny. Vyzkoušejte jako alternativu tampony ze 100% bavlny. Můžete je po použití vyprat a použít další den znova.

- Kupujte udržitelně vyrobené produkty. Papírové utěrky na úklid od značky Tento se vyrábí s respektem k lesům jako zdroji dřeva a opatřují se snadno recyklovatelným obalem. Jsou bezpečné jak při kontaktu s pokožkou, tak i s jídlem v kuchyni.

- Méně plastu, více krásy. Nahraďte běžné mycí houby přírodní lufou. Přirozeně a jemně zbavuje pokožku odumřelých buněk, prokrvuje ji a působí preventivně v boji s celulitidou. Díky svému rostlinnému původu se snadno rozloží a nezanechá na planetě žádnou stopu.

.
Autor: Značka Tento

- Také toaletní papír se může stát důležitou součástí šetrnějšího životního stylu. Udržitelný výrobní postup a vysoká kvalita, pomocí nichž ho vyrábí značka Tento, vám umožní myslet ohleduplně na přírodu a zároveň si užít příjemnou jemnost a pevnost.

Produktový tip: Toaletní papír Tento Classic

Udržitelná řešení hledejte i mezi produkty každodenního života. Třívrstvý toaletní papír Tento Classic je nyní jemnější, pevnější a je vyroben z obnovitelného dřeva pocházejícího z udržitelně obhospodařovaných lesů. 

.
Autor: Značka Tento

Doporučená cena za balení 8 rolí toaletního papíru Tento Classic je 95,90 Kč.