Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Co je to IPL technologie, jak funguje a jak si vybrat ten nejlepší IPL epilátor na trhu

21. srpna 2020 | 00:00
Prezentace klienta |

Stále váháte s koupí IPL epilátoru? My vám v následujícím článku objasníme, na jakém principu IPL technologie funguje a na jaké vlastnosti se zaměřit při výběru.

Co je to IPL technologie a jak funguje?

Epilace je prováděna pomocí intenzivního pulzního světla (z anglického výrazu IPL – Intense Pulsed Light). Jedná se o bezbolestnou metodu, která udrží pokožku hladkou až po několik měsíců.

IPL epilátor vydává jemné impulzy světla pod povrch pokožky, kde zasahuje melanin ve folikule chloupku a pomáhá tak přerušit cyklus dorůstání chloupků. Světelné impulzy vytváří teplo, které vlasovou cibulku zahřeje. Cibulka se zničí a chloupky samovolně vypadávají.

Autor: Orbico

Pro koho je používání IPL epilátoru vhodné?

Bohužel IPL epilátor od značky Braun Silk∙expert Pro, ani jiné přístroje IPL, nejsou vhodné pro každého. IPL technologie je nejúčinnější pro světlé až střední odstíny pokožky s chloupky od přírodní blond po tmavě hnědou nebo černou. Přístroj není účinný pro velmi blonďaté, rezavé, šedé nebo bílé chloupky a také pro příliš tmavou pokožku.

Autor: Orbico

Na jaké vlastnosti se zaměřit při výběru IPL epilátoru?

Na trhu je dnes velká řada epilátorů IPL. Jak tedy zjistit, který z nich je nejlepší, nejrychlejší nebo nejúčinnější?

1. Bezpečnost

Odstín pokožky se na různých částech těla liší. Je tedy více než nutné, aby přístroje IPL měly senzor snímání odstínu pokožky. Při výběru si dejte pozor, zda IPL epilátor tento senzor má a jak pracuje. U některých přístrojů totiž senzor odstínu načte odstín pokožky na začátku, přizpůsobí jí intenzitu záblesků, ale jakmile přejíždíte po těle, již intenzitu dále nemění. Braun Silk∙expert Pro je jediné IPL zařízení s technologií SensoAdapt™. Nejmodernější senzor k určení odstínu pokožky (s UV ochranou) neustále snímá vaši pokožku a automaticky upravuje intenzitu každého záblesku. IPL epilátor od značky Braun je tak nejbezpečnějším IPL na trhu, protože vždy dodá to správné množství energie pro danou část na pokožce.

Autor: Orbico

2. Rychlost

Rychlost vydávání jednotlivých záblesků je u těchto zařízení také velmi důležitá. Určitě nikdo z nás nechce ztrácet příliš času s ošetřením. Braun Silk∙expert Pro 5 provádí jednotlivé záblesky v časovém intervalu 0,45–0,9 s. Za jednu minutu tím pádem vydá až 125 záblesků a řadí se tak k nejrychlejším IPL epilátorům na trhu Ošetření obou nohou je super rychlé a zabere nám méně jak 5 minut

Autor: Orbico

3. Životnost

Životnost IPL epilátorů se většinou udává v počtu celkových záblesků. Jak si to ale představit lépe? IPL Silk∙expert Pro 5 disponuje 400 000 světelnými záblesky. Pokud si to převedeme na roky – můžeme to přirovnat až k 24 letům životnosti při používání na celém těle.

4. Provoz a hmotnost

Při výběru IPL si můžete zvolit mezi akumulátorovým nebo síťovým provozem. Možná vás před nákupem láká pořídit si produkt, který lze používat bez kabelu. Pokud si myslíte, že síťový provoz je nevýhoda, vyvedeme vás z omylu. Síťový provoz s sebou nese jasnou výhodu a tou je non-stop provoz. Po určitém čase používání baterie v akumulátorových přístrojích ztrácejí svoji sílu a nevydrží tak dlouho, jako na začátku používání.

Akumulátorové přístroje navíc bývají o dost těžší. IPL epilátor Silk∙expert Pro je velmi lehký a má skvělý ergonomický tvar vhodný pro přirozené držení v ruce.

5. Nástavce v balení

V balení IPL epilátorů naleznete různé nástavce, které se liší velikostí aplikačního okénka či tvarem. Většinou má každý epilátor nástavec na větší části těla. Poté v některých baleních naleznete precizní nástavec. Tento nástavec slouží na menší oblasti těla, jako je obličej či oblast třísel. Některé IPL epilátory disponují ještě dalšími nástavci. Z vlastní zkušenosti však víme, že 2 nástavce (normální a precizní) stačí k provedení snadného a účinného ošetření na všech částech těla.  

Autor: Orbico

Podívejte se na naši nabídku IPL epilátorů.