Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nejen pro krásnou pleť

20. května 2020 | 00:00
Prezentace klienta |

S rostoucím věkem přibývá vrásek. Týká se to nás všech. Někoho už po 30. roce života, u někoho později. Zhruba po překročení této hranice totiž tělo postupně ztrácí schopnost si v dostatečném množství kolagen samo tvořit. A s přibývajícím věkem tuto schopnost ztrácí úplně. Co můžete pro sebe udělat?

Proč kolagenu ubývá?

Rychlost přibývání vrásek ovlivňuje zcela jistě z části i dědičnost, únava, péče o pleť, ale velkou roli v něm hraje i volba správného životního stylu. Kolagen ale není důležitý jen pro pleť. Je také důležitou složkou kostí, šlach, svalů a cév.

Jak tedy kolagen tělu dodat? Jedním ze způsobů může být taková volba stravy, která svým složením podporuje tvorbu kolagenu v těle. Například strava s obsahem omega 3-mastných kyselin. Ty lze získat tak, že do svého jídelníčku zařadíte například ořechy a ryby.

Autor: Biomedica s. r. o.

Jde to i bez ryb?

Co ale dělat, když někomu toto obohacení jídelníčku nevyhovuje? Pak je tu další možnost, která zcela jistě stojí za zvážení a vyzkoušení. A tou jsou doplňky stravy. Výbornou volbou může být takové, který obsahuje kvalitní tekutý rybí kolagenen. Díky tekuté formě se do těla kolagen mnohem lépe, rychleji vstřebává a je pro tělo maximálně využitelný. Rybí kolagen se získává šetrným zpracováním mořských ryb, které pochází ze severního Atlantiku.

Rybího zápachu se při každodenním užívání také bát nemusíte. Můžete si zvolit doplněk stravy, u kterého je rybí kolagen obohacen o nějakou svěží příchuť, a to právě za účelem maximálního zpříjemnění každodenního užívání. 

Pokud chcete dopřát své pleti to nejlepší, přilepšit svým kostem, šlachám, svalům, vlasům nebo nehtům, můžete vyzkoušet doplněk stravy s rybím kolagenem.