Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Jak moc škodí gelové nehty? Mýty a fakta o nehtech

29. listopadu 2019 | 00:00
Prezentace klienta |

Ruce jsou naší vizitkou a nehty jsou jejich nedílnou součástí. Každý den po celý rok jsou navíc namáhány a vysušovány. Je tedy potřeba o ně správně pečovat. Věřte, že roztřepené, okousané a neupravené nehty odradí každého na počkání. Co tedy dělat, aby zůstali vaše nehty stále pevné a zdravé? Co jim škodí a co naopak prospívá?

Používání laků a odlakovačů

Všeho moc škodí a u těchto přípravků na nehty to platí dvojnásob. Je jedno, zda je na obalu napsáno, že je lak zpevňující. Znamená to spíše, že zabrání třepení, ale díky lakům ztrácí nehty svou přirozenou pružnost a o to více se vám mohou lámat.

Stejně tak pozor na odlakovače. Obsahují alkohol a ten jak známo, dost vysušuje. Pokud je nehet vysušený, má opět tendenci se lámat. Navíc, nehty po odlakování mohou chytnout nevzhledný žlutý nádech. Pokud jste tedy zvyklí si lakovat nehty častěji, používejte po odlakování hydratační krém na ruce nebo olejíček. Ideálně však lakovat nehty pouze při zvláštních příležitostech.

Gelové nehty

Když už jsme u toho lakování, nemůžeme vynechat ani trend současnosti – gelové nehty. Ty jsou ideálním spojencem těch žen, kterým příroda kvalitní nehty nenadělila. Ale pozor, je to další umělá záležitost. Gelové nehty byste určitě neměli nosit příliš dlouho a dávat si několika měsíční pauzu na regeneraci vlastních nehtů. A hlavně: nezkoušet aplikovat doma nebo u kamarádky! Vždy se svěřte do rukou zkušených profesionálů.

Upravovat kůžičku kolem nehtů? Ano nebo ne?

Ano, ale velmi opatrně. Je to totiž přesně to místo, kam se velice snadno při špatné manipulaci může dostat nepříjemná infekce nebo dokonce plíseň. V ideálním případě přenechte tuto práci profesionální manikérce. Ta ví, jak s kůžičkou zacházet.

Nezbytný keratin

Keratin je hlavní stavební materiál vlasů a nehtů. Jedná se o velmi silný vláknitý protein, který je tvrzený sírou. Keratin se tvoří v nehtovém valu, kde vytváří tvrdou a pevnou část nehtu a je to právě on, který zaručí, že se vaše nehty nelámou a netřepí.

Podpořte svou přirozenou krásu

Doplněk stravy Biotin Strong Hair&Nail je speciálně vyvinut pro pevnost nehtů, vitalitu vlasů a krásnou pokožku. Obsahuje biotin, zinek a aminokyselinu methionin. Biotin patří do skupiny vitamínů B a přispívá k udržení normálního stavu pokožky i vlasů. Je nutný pro tvorbu keratinu, hlavní strukturní složku nehtů i vlasů. Zinek strukturu nehtů a vlasů zesiluje, a tím přispívá k udržení jejich dobrého stavu. A methionin je pro tělo zdrojem síry, která je pro růst nehtů i vlasů zásadní.

Autor: VITABALANS CZ

Biotin Strong Hair&Nail obsahuje vysokou dávku 5 mg biotinu, 15 mg zinku a 40 mg methioninu. Neobsahuje sacharózu, laktózu ani lepek a je vhodný také pro vegany. Nyní můžete navíc v lékárnách zakoupit prémiové balení 60+30 tablet (kůru na jeden měsíc) zdarma. A co víc? Společnost Vitabalans připravila speciální vánoční soutěž, kde můžete toto prémiové balení vyhrát spolu s krásnými produkty pro péči o vaše vlasy. – odkaz http://www.biotinstrong.com/cs/adventni-kalendar/

Autor: VITABALANS CZ