Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Rozhodněte, které dobročinné projekty si rozdělí 5 milionů korun

27. ledna 2020 | 00:00
Prezentace klienta |

Přelom ledna a února je v Tescu opět ve znamení pomoci neziskovým a příspěvkovým organizacím ze všech koutů republiky, které se svými komunitními projekty zasazují o lepší životní prostředí. Projekty zaměřené na zdravotně znevýhodněné, děti, rodiny, seniory nebo sociálně slabší obyvatele si mezi sebe v rámci programu „Vy rozhodujete, my pomáháme“ rozdělí částku 5 040 000 Kč.

Je to ve vašich rukou!

Do 7. kola grantového programu Nadačního fondu Tesco se přihlásilo neuvěřitelných 607 dobročinných projektů. Do zákaznického hlasování postoupilo 270 z nich na základě hodnocení odborného garanta programu Nadace rozvoje občanské společnosti a vybraných zaměstnanců společnosti Tesco. Nyní mají všichni Tesco zákazníci až do 16. února jedinečnou příležitost zlepšit okolní prostředí a hlasovat pro projekty, které by si přáli realizovat přímo v jejich kraji.

V Tescu jsou všichni vítězové

V každé prodejně se utkají o přízeň zákazníků vždy tři veřejně prospěšné projekty z daného regionu. Zákazníci pak svými hlasy rozhodnou, který projekt vyhraje 30 000 Kč. Projekty na druhém a třetím místě ale také nepřijdou zkrátka. Odměna pro druhé místo je 16 000 Kč, na třetím místě pak organizace obdrží 10 000 Kč. Kompletní seznam soutěžních projektů i průběžné výsledky najdete na stránkách programu https://itesco.cz/pomahame/. Celkové výsledky pak vyhlásíme v týdnu od 2. března.

Pomáhat komunitám je v naší DNA

Podpora komunit patří dlouhodobě mezi hlavní pilíře společnosti Tesco. Program byl poprvé spuštěn v roce 2016. Terapie a zážitkové akce pro nemocné děti, kurzy vaření pro matky samoživitelky, moderní vybavení dětských domovů a školek, pracovní příležitosti pro dlouhodobě nezaměstnané, obnova vodních ploch, knihovna dostupná pro všechny – i takové projekty budou bojovat o zákaznické hlasy v 7. kole. Za celou existenci programu bylo darováno více než 23 milionů korun na realizaci 1080 dobročinných projektů z celkových 3441 přihlášených organizací. Do hlasování se zapojilo neuvěřitelných 20,7 milionů zákazníků, kteří rozhodli o podpoře jejich oblíbených projektů.

Podívejte se na videa úspěšných projektů, které byly realizovány v minulých kolech programu.

Autor: Tesco Stores ČR