Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Jasnější pohled za pár hodin: plastika očních víček vám pomůže omládnout

14. listopadu 2019 | 00:00
Prezentace klienta |

Věkem se kůže v okolí očí roztahuje a svaly, které ji podpírají, ochabují. Výsledkem jsou převislá horní víčka a „pytle“ pod očima. Nejen, že vypadáme starší, ale může se zhoršit i kvalita vidění. Z estetického problému se tak stává problém zdravotní.

Kdy na plastiku víček?

O zákroku byste zcela jistě měli uvažovat, pokud vám přebytečná tkáň v oblasti očí způsobuje zdravotní komplikace, brání v otevírání očí či zasahuje do zorného pole. Blefaroplastika tyto problémy odstraňuje. Vidění se zlepší, oči nebudou tolik unavené při čtení či práci na PC a navíc budete vypadat mladší a vaše oči živější. Ve vážných případech na operaci přispívá zdravotní pojišťovna.

Další důvody pro podstoupení plastiky víček:

• povislá či nateklá horní víčka

• přebytečná kůže na dolních i horních víčkách

• tmavé kruhy a „pytle“ pod očima

Autor: Asklepion

Krásná, zdravá, bystrozraká

Vidění se zlepší, oči nebudou tolik unavené při čtení či práci na PC a navíc budete vypadat mladší. Plastika víček běžně trvá do tří hodin. Po něm můžete strávit nějaký čas na pooperačním pokoji. Budete tak pod dohledem kvůli možným komplikacím. Potom lze odejít do domácího léčení a druhý den přijít na převaz. Jizvy v průběhu tří až šesti měsíců vymizí. Citlivé pokožce v oblasti očí v té době věnujte zvýšenou pozornost.

Věděli jste, že…

Každá pátá plastika víček se neobejde bez liftingu obočí. Lifting obočí (nebo browlift) je operační technika, kterou lze upravit polohu obočí, vypnout čelo a redukovat nadbytek kůže v této oblasti. Obličej tak získá svěží a mladistvý výraz.

Autor: Asklepion

Komu se svěřit?

Najít plastického chirurga, který vám provede operaci bez viditelných jizev, s ohledem na váš přirozený vzhled a který pracuje v zařízení, kde se o vás správně postarají i před a po plastice, je velmi důležité. Nepodceňte v tomto ohledu přípravu a svěřte se do rukou skutečných odborníků. „Existuje celá škála možných řešení pokleslých víček či pytlů pod očima, od konzervativních metod, jako je aplikace botulotoxinu anebo liftu obočí výplní, přes jednoduché anebo i rozsáhlejší chirurgické postupy. Vždy je však nutné posuzovat každého pacienta individuálně a patřičnému problému indikovat to správné řešení,“ shrnuje množství postupů MUDr. Miroslav Krejča, plastický chirurg Institutu Asklepion, kde kromě blefaroplastiky (plastiky očních víček) provádí také zvětšení prsou, modelace prsou, liposukce, facelifty, plastiky břicha, nosu a další specializované výkony. Zkušenosti, high tech vybavení a akreditovaná pooperační péče jsou v Asklepionu samozřejmostí.

Autor: Asklepion

Poukaz na plastiku je oblíbeným vánočním dárkem

Každý rok udělají vánoční vouchery na ošetření v Institutu Asklepion radost stovkám žen i mužů. Právě výkony jako plastika víček, zvětšení prsou, vyhlazní vrásek nebo odstranění chrápání jsou tajná přání, o kterých naši blízcí nemluví, ale o to větší radost jim voucher udělá. Vánoční vouchery v hodnotě 500, 1 000, 2 000, 5 000 a 10 000 Kč zakoupíte na všech recepcích Asklepionu nebo si je můžete objednat online s doručením až domů či přímo k obdarovanému.