Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Konečně konec nežádoucím chloupkům? Vyzkoušejte nový epilátor značky Braun s technologií SensoSmart

30. dubna 2018 | 00:00
Prezentace klienta |

Slunce, voda, pláže, sukně, opalování – léto už klepe na dveře a my ze skříně vytahujeme letní outfity. Právě v období, kdy rtuť na teploměru příjemně stoupá, začínáme řešit, jak docílit dlouhodobého oholení bez přebytečných chloupků. Možností je spousta, které ale fungují? Vyzkoušely jsme nový epilátor Silk-épil 9 s technologií SensoSmart od značky Braun. 

Přestože chloupky k lidskému tělu patří, nevnímáme je jako příliš žádoucí součást naší pokožky. S prvními jemnými chloupky, tzv. lanugo, se už rodíme. V dospělosti je pak průměrný člověk pokrytý dvěma až pěti miliony chloupků a vlasů. Přičemž některé z nich jsou silnější a tmavší, jiné jsou okem téměř nerozpoznatelné. Ne všechny přístroje zvládnou oba typy chloupků, rozhodli jsme se tedy otestovat, jak si s nimi poradí nový epilátor značky Braun Silk-épil 9.

Holením chlupy nerostou rychleji

Ve společnosti často koluje oblíbený mýtus o holení, který říká, že čím více se budeme holit, tím více a rychleji budou chlupy růst a sílit. To vyvrací MUDr. Lucie Jarešová z ambulance všeobecné a estetické dermatologie L´DermaMedEst: „Chlup se skládá z vlákna a kořene. Viditelná část chlupu je mrtvá. Stříháním nebo holením chlupy tedy neztvrdnou ani nenarostou rychleji.“ Nebojte se tedy, že se z vás časté holení udělá sněžného muže.

Pokud používáte obyčejnou žiletku, strávíte holením mnohem více času, jelikož se zbavíte sice nevzhledné viditelné části, ale pod pokožkou zůstane vlasový kořínek, který chloupek dál vyživuje. Z toho důvodu není pokožka na dotek hladká již druhý den po holení. Oproti tomu epilátor odstraní včetně chloupků také vlasový kořínek a slibuje dlouhodobý efekt, a to až na období čtyř týdnů.

 

Autor: BRAUN

Díky automatické regulaci tlaku odstraníte chloupky snadněji

Každá zkušená žena ví, že při epilaci je nejdůležitější tlak. Mnoho začátečnic při prvním holení neví, jak moc tlačit. Nízký tlak oholí pokožku špatně, příliš vysoký ji zase může podráždit a může dojít k zarůstání chloupků a svědění. „Velmi důležitá je síla tlaku, aby byly zachyceny i ty nejjemnější chloupky, to ale neznamená, že všechny přístroje jsou vnímavé a regulace tlaku není u všech kontrolována,“ vysvětluje dermatoložka MUDr. Lucie Jarešová.

Strojek Braun Silk-épil 9 je vybaven technologií SensoSmart, která disponuje světelnou diodou upozorňující na příliš vysoký tlak. Díky ní se stává epilace mnohem rychlejším a pohodlnějším procesem. Mnoho žen má epilace spojenou s bolestivým trháním chloupků a podrážděnou pokožkou. Vzhledem k tomu, že se jedná o trochu invazivnější proces, může být kůže po aplikaci lehce načervenalá. Epilátor Braun Silk-épil 9 díky speciálním masážním válečkům stimuluje pokožku těsně před epilací, čímž snižuje její napětí a také zarudnutí.

Hebké nožky až po dobu jednoho měsíce

Výhodou strojku je voděodolnost, můžete jej tedy použít ve sprše či vaně. Teplá voda napomáhá k uvolnění kůže a holení je tak pohodlnější. Použití za vlhka, například s pomocí holících či sprchových gelů, doporučuje i doktorka Jarešová.

Ať už jste odpůrkyně či milovnice epilace, nový přístroj Braun Silk-épil rozhodně stojí za vyzkoušení. Po holení na pokožce nezůstal téměř žádný chloupek, a to ani miniaturní. Technologie SensoSmart je skvělým pomocníkem, která zajišťuje použití správného tlaku, a tak dosáhnete hebké pokožky mnohem rychleji. Holení bylo snadné, téměř bezbolestné a netrvalo příliš dlouho. Ačkoliv je epilátor Braun Silk-épil 9 šetrnější a výkonnější, je stále třeba dopřát pokožce komplexní péči a ošetření, a to zejména ihned po holení. „Po epilaci je potřeba kůži zklidnit vhodnými kosmetickými přípravky, které jsou k tomu určené. Masáže kůže zlepšují její prokrvení, tím je kůže jemnější a hladká,“ doplňuje.

Nový epilátor Braun Silk-épil 9 SesnoSmart můžete pořídit zde.