Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Velký test čisticích balzámů, gelů a krémů: Který nepálí a odstraní všechna líčidla

  • 13. října 2016 | 06:00

    Dokonalé odlíčení je základ, ať máte pleť mastnou, suchou nebo zralou. Když už se odlíčíte micelární vodou, olejem nebo pleťovým mlékem, je dobré pleť ještě umýt a doočistit od nečistot a zbytků líčidel. A právě proto jsme se rozhodly vyzkoušet čisticí balzámy, krémy a gely. Z výsledku testování jsme byly velmi příjemně překvapené. Vybere si totiž opravdu každá žena.

  • Redaktorka VIP Gábi testovala:

    Lumene Grow Reveal 60 Second Facial, 380 Kč (150ml), koupíte na www.fann.cz
    Autor: archiv firem
    Lumene Glow Reveal, 380 Kč

    Absolutně geniální záležitost. Je to takový jemný peeling a maska v jednom. Naneste ho na vlhkou pleť a masírováním se změní v mléčnou emulzi, která je velice příjemná. Stačí nechat působit jen minutku a pleť je jemná a vyčištěná.

    Známka jako ve škole: 1

    Le Petit Olivier Čistící pěna, 210 Kč (150ml), koupíte na www.demdaco.cz
    Autor: archiv firem
    Le Petit Olivier, čisticí pěna, 210 Kč

    Úžasně jemná pěna, které stačí nanést opravdu malé množství, protože krásně na obličeji pění. Myji si s ní celý obličej i oči a po opláchnutí mám pleť čistou a ani nemusím používat k dočištění vatové tamponky. Nevysušuje pleť, možná díky aloe vera a olivovému oleji, které jsou v ní obsaženy.

    Známka jako ve škole: 1

    Medik 8 Cream Cleanser, 550 Kč (250ml), koupíte na www.medaprex.cz
    Autor: archiv firem
    Medik8 Cream Cleanse, 550 Kč

    S krémovými čističi pleti nemám moc zkušeností, mám raději, když se mohou přípravky smývat vodou. Medik8 Cream Cleanse je ale opravdu příjemná záležitost. Zřejmě díky pomerančovým olejům má jemně citrusovou vůni. Obsahuje také jemné mandlové kyseliny, které mají exfoliační účinky, a pleť je tak po aplikaci jemná jako broskvička.

    Známka jako ve škole: 1

    Dermacol Hyaluron jemný čisticí krém, 99 Kč (100ml), koupíte v síti drogerií nebo na www.dermacol.cz
    Autor: archiv firem
    Dermacol Hyaluron, jemný čisticí krém, 99 Kč

    Poměr cena / výkon je opravdu super. Jemný krémový čistič by měl podporovat obnovu buněk, a pomáhat tak k jejich mladistvému vzhledu. Jediné, co mi trochu vadilo, byla vůně, ale to může být zcela individuální.

    Známka jako ve škole: 2

  • Editorka Radka testovala:

    ABC Mycí emulze na obličej s olejem Tea Tree, 178 Kč (100ml), koupíte na www.dkpharma.cz
    Autor: archiv firem
    ABC, mycí emulze s olejem tea tree, 178 Kč

    Účinkuje skvěle, efekt je skoro hned viditelný, poradí si s problematickými místy. Pozor však, pokud máte citlivou pleť, mě ta má po použití místy trochu pálila. Nicméně to brzy přešlo, a ačkoli jsem se bála, pleť nebyla vysušená. Někomu nemusí být příjemná charakteristická vůně tea trea, ale mně nevadila.

    Známka jako ve škole: 2

    Weleda mandlové čisticí mléko, 279 Kč (75ml), koupíte na www.weleda.cz
    Autor: archiv firem
    Weleda, mandlové čisticí mléko, 279 Kč

    Lehké a velice jemně vonící mléko pro citlivou pleť je pro mě "značka Ideál". Účinkuje výborně, poradí si s řasenkou, což ne každé mléko zvládne. Pleť je hydratovaná a po použití netáhne ani nepálí. Navíc je  zcela přírodní.

    Známka jako ve škole: 1

    Frais Monde Hydro Bio Reserve čistící gel, 339 Kč (200ml), koupíte na www.parfemy-elnino.cz
    Autor: archiv firem
    Frais Monde Hydro Bio Reserve, čisticí gel, 339 Kč

    Je to gel, který na obličeji napění, není nijak agresivní a přitom funguje skvěle, obsahuje kyselinu hyaluronovou. Používala jsem ho večer a někdy i ráno, protože mi připadalo, že je po něm pleť jakoby rozsvícená. Hodí se podle mé zkušenosti spíš pro sušší pleť.

    Známka jako ve škole: 2

  • Kosmetická redaktorka Brigita testovala:

    Primavera zklidňující čistící mléko, 535 Kč (100ml), koupíte na www.greenwave.cz
    Autor: archiv firem
    Primavera, zklidňující čisticí mléko, 535 Kč

    Tento zklidňující balzám je suverénně jeden z nejpříjemnějších čisticích produktů, které jsem kdy na obličeji měla. Nevysušuje, nepálí, je jen velmi lehce parfemovaný a dokáže odlíčit i oční make-up. Zcela přírodní složení v bio kvalitě je ovšem vykoupeno vyšší cenou. I tak za to ale podle mě stojí.

    Známka jako ve škole: 1

    Nuxe šetrný čisticí a odličovací gel Reve de Miel, 245 Kč (200ml), koupíte na www.nuxe-lekarny.cz
    Autor: archiv firem
    Nuxe, šetrný čisticí a odličovací gel, 245 Kč

    Stejně jako ostatní Nuxe produkty, i tento nádherně voní. Navíc opravdu dobře čistí a odstraňuje zbytky make-upu. Na pleti nechává příjemný pocit, ale suchou pleť, pro kterou je určený, může trošku vysušovat. Pro normální a smíšenou je ale naprosto ideální. Má šetrné složení a díky pumpičce pohodlné dávkování.

    Známka jako ve škole: 1-

    Rituals čistící gelová emulze 395 Kč (125ml), koupíte na www.rituals.cz nebo v prodejnách Rituals
    Autor: archiv firem
    Rituals, čisticí gelová emulze, 395 Kč

    Emulze na navlhčené pleti několikrát změní konzistenci, takže opravdu dokonale odstraňuje zbytky make-upu. Pleť nevysušuje, nedráždí a jemně voní. Na velmi citlivou pleť bych ho ale kvůli parfemaci raději nepoužívala. Jinak ale nemám co vytknout.

    Známka jako ve škole: 1-

  • Módní redaktorka Andrea testovala:

    Weleda čisticí tonikum 2v1, 321 Kč (100ml), koupíte na www.weleda.cz
    Autor: archiv firem
    Weleda, čisticí tonikum 2v1, 321 Kč

    Svěží citrusovo-eukalyptová vůně mě ihned zaujala. S čím jsem však nebyla příliš spokojená, je fakt, že mě čisticí tonikum nedokázalo dokonale zbavit make-upu. Také je nutné ho po nanesení smýt vodou, a tak jsem svůj "odličovací rituál" musela z postele přesunout do koupelny. Když jsem se odlíčila micelární vodou a až poté vyčistila pleť a krk tímto tonikem, byla jsem spokojená. Pleť vydrží svěží opravdu dlouho.

    Zámka jako ve škole: 2-

    Ziaja Okurka máta micelární gel, 99 Kč (200ml), koupíte na www.ruzova10.cz
    Autor: archiv firem
    Ziaja Okurka Máta, micelární gel, 99 Kč

    Chladivý okurkový gel mě nadchl, i když čisticí gely příliš v lasce nemám. V tomto případě mě dostaly vůně a fakt, že na obličej i krk stačí jen jedno pumpnutí. Zároveň jsem ocenila, že jsem po čištění neměla vysušenou pleť, naopak byla příjemně hydratovaná.

    Známka jako ve škole: 1

  • Redaktorka zdraví Irena testovala:

    Frais Monde Hydro Bio Reserve čistící krém, 339 Kč (200ml), koupíte na www.parfemy-elnino.cz
    Autor: archiv firem
    Frais Monde Hydro Bio Reserve, čisticí krém, 339 Kč

    Patřím k těm, které chtějí trávit odličováním, čištěním a další péčí o obličej co nejméně času. Proto oceňuji výrobky, které toho zvládnou více najednou. Čisticí pleťová voda od Fraise Monde sice není primárně určena k odličování, zvládne to ale s přehledem. A to i voděodolnou řasenku, když se člověk chvíli snaží. Některé výrobky s kyselinou hyaluronovou mou citlivou pleť příliš vypínají, to ale není tento případ. Naopak, pleť byla vláčná a výrobek ji nedráždil.

    Známka jako ve škole: 1

    Weleda mandlový pleťový olej, 399 Kč (50ml), koupíte na www.weleda.cz
    Autor: archiv firem
    Weleda, mandlový pleťový olej, 399 Kč

    Mandlový olej je určený pro citlivou pleť, což jsem uvítala. Vyhovovalo mi i jeho přírodní složení a všestranné využití – dá se použít jako noční krém, ráno jako podklad pod make-up, dokáže i účinně odlíčit. Nedráždí, nevysušuje a pleť je po něm vláčná. Jedinou malou výhradu mám k balení, olej musím z lahvičky dostávat téměř násilím, zase ale neteče nikde zbytečně.

    Známka jako ve škole: 1-

  • Redaktorka hubnutí Maruška testovala:

    Nobilis Tilia odličovací pleťové mléko, 219 Kč (100ml), koupíte na www.nobilis.cz
    Autor: archiv firem
    Nobilis Tilia, odličovací pleťové mléko, 219 Kč

    Jsem zvyklá odličovat se spíše micelární vodou než mlékem. Asi spíše z "blbé zkušenosti" mám pocit, že je pleť poté příliš mastná. To ale neplatí v případě mléka od Nobilis Tilia. Odlíčení šlo jak po másle a pleť poté byla jemná, nemastná, ale ani ne vysušená. Ani známky po tom, že ještě před pár minutami na sobě nesla make-up. Vyhovuje mi i balení, v němž se přípravek aplikuje pomocí pumpičky.

    Známka jako ve škole: 1

  • Produkční Boženka testovala:

    Eucerin UltraSENSITIVE Krémový čisticí gel, 379 Kč (100ml), koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Eucerin UltraSensitive, krémový čisticí gel, 379 Kč

    Čisticí gel Eucerin je vhodný jak pro odlíčení pomocí vatového tamponu, tak i k umytí vodou nebo žínkou. Vyzkoušela jsem obě varianty, ale tu druhou mám raději. K odlíčení obličeje jsou potřeba minimálně tři dávky krému, který má konzistenci jako klasické odličovací mléko. Pleť krásně vyčistí, jen mu dává zabrat voděodolná řasenka. Je absolutně bez parfemace.

    Známka jako ve škole: 1

    Bioderma Sensibio zklidňující gel , 339 Kč (200ml), koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem
    Bioderma Sensibio, zklidňující gel, 339 Kč

    Tak tahle novinka se Biodermě opravdu povedla. Bohatě stačí stlačit pumpičku jen na půl a už máte ve dlani dostatečné množství gelu, které se po smíchání s vodou promění na vaší tváři v čisticí pěnu. Je bez parfemace a dokonale odlíčí všechno, a dokonce i voděodolnou řasenku. Pokud potřebujete opravdu šetrné odličování a čištění, určitě sáhněte právě po tomhle přípravku. Můžete ho krásně použít během sprchování a jen ho opláchnout vodou, ale já mám nejraději, když ho lehce stírám teplou mokrou žínkou.

    Známka jako ve škole: 1

  • Redaktorka VIP Lucie testovala:

    Ziaja Olivové listy čistící mycí olej, 169 Kč (200ml), koupíte na www.ruzova10.cz
    Autor: archiv firem
    Ziaja, čisticí mycí olej, olivové listy, 169 Kč

    Čistit si obličej olejem? To nemůže dopadnout dobře! Napadlo mě při prvním pohledu na tento produkt. Nanesla jsem pár kapek na navlhčený tamponek a čekala, co s mou pletí vyvede. Musím však uznat, že mě velice mile překvapil. Olej začal jemně pěnit, nanesla jsem ho všude po obličeji, kromě očí, a poté ho opláchla vodou. Čekala jsem, že zůstanou na pleti zbytky mastnoty, ale nic takového se nestalo. Olej šel dobře smýt a pleť zůstala krásně hebká a odlíčená. Nejpohodlněji se používá ve sprše, kdy ho nanesete rukou na mokrý obličej, napěníte a opláchnete.

    Známka jako ve škole: 1

    Nivea pečující čisticí krém Creme Care, 137 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Nivea, pečující čisticí krém Creme Care, 137 Kč

    Pokud milujete vůni klasického krému Nivea, zamilujete si i tento čisticí krém. Kromě toho, že pleť skvěle vyčistí, ji díky obsahu také hydratuje. Ze své zkušenosti si troufám říct, že se hodí spíše pro ženy se suchou pletí. Po delším používání se mi totiž začaly trochu ucpávat póry okolo nosu, kde mám pleť mastnější. Na druhou stranu díky tomu, že zároveň pleť hydratuje, nebudete mít po vyčištění obličeje pocit pnutí nebo vysušené pokožky.

    Známka jako ve škole: 2

Autor: brig
Diskuse ke článku
.