Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Test přípravků na holení nohou: Co je nejlepší? Krém, pěna nebo olej?

  • 14. července 2016 | 08:00

    Hladké nohy a třísla jsou nejen v létě pro většinu žen naprostá nutnost. Čím se oholíte nejlépe? Otestovaly jsme v redakci holicí gely, pěny, oleje, krémy i mýdla. Jak jsme s nimi byly spokojené?

  • Redaktorka zdraví Irena testovala:

    Nivea Men Sensitive Gel, 99 Kč

    Nivea Men Sensitive Cooling gel na holení, 99 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Pokud se vašemu partnerovi objeví v koupelně holicí gel značky Nivea a vy budete v nouzi, určitě po něm sáhněte. Oproti holení sprchovým gelem, které jsem praktikovala doposud, je to velice příjemná změna. Gel jsem nanesla na ruku a rozetřela po noze, kde vytvořil bohatou pěnu. Na jednu nohu bohatě stačilo množství o velikosti lískového oříšku. Pěna je lehce parfemovaná, absolutně nedráždí a dobře se vyplachuje z žiletky. Pokožku nevysušuje, takže nemám po holení potřebu nohy mazat. Cenově patří k průměru. Protože ho ale stačí opravdu trochu, z balení pomalu ubývá a partner by si vašich občasných zápůjček nemusel všimnout.

    Známka jako ve škole: 1

  • Produkční Boženka testovala:

    Saloos, holicí olej Satén, 122 Kč

    Saloos Satén dámský holící olej, 122 Kč koupíte na www.folly.cz
    Autor: archiv firem
    Pravý holicí olej jsem vyzkoušela poprvé. Oleje mám ráda na cokoli, takže i na holení mi vyhovoval. Příjemně voní a po nanesení na mokré nohy vytvoří na pokožce mléčnou emulzi. Slibuje, že díky esenciálním olejům působí proti drobným zánětům, a je pravda, že v oblasti bikin jsem žádné obvyklé podráždění nezaregistrovala. Pokožka je po oholení hebká jako po použití klasického sprchového oleje. Jediné, co bych vytkla, je balení. Šroubovací lahvička se mi nezdá úplně praktická a hlavně uzávěr má příliš široký otvor a kvůli tomu se olej špatně dávkuje. Myslím, že jsem ho vyplýtvala zbytečně brzo, což mě mrzí.

    Známka jako ve škole: 2

    Gilette, gel Satin Care, 115 Kč

    Gilette gel na holení Satin Care, 115 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Pokud už v drogerii sáhnu po něčem na holení, je to vždy klasická pěna, na kterou jsem zvyklá od mládí. Vždy když se k ní – po nějaké době holení jen s mýdlem – vrátím, tak si říkám, proč jsem s tím vůbec přestávala. Holení s pěnou je o tolik snazší a nohy jsou po ní tak hebounké. Už přesně vím, kolik pěny a na jaké partie nanášet, aby to bylo akorát. Jediné, co jsem se za ta léta ještě nenaučila, je odstříknout pěnu tak, aby mi ještě zbyteček vždy po chvilce nevytekl. I když se to pokaždé snažím utřít, tak se mi po čase ve víčku utvoří takový nehezký blivajs.

    Známka jako ve škole: 2

  • Kosmetická redaktorka Brigita testovala:

    Rituals Samurai Shave Gel, 250 Kč

    Rituals Samirai Shave gel na holení, 250 Kč, koupíte na www.rituals.cz
    Autor: archiv firem
    Holicí gel je sice určený pro muže, ale vůně je natolik příjemná a nevtíravá, že není důvod, proč byste po něm nemohla sáhnout. Protože se obvykle používá na citlivější pleť obličeje, pokožku nohou nevysušuje, což je za mě velké plus. Gelu stačí opravdu miniaturní množství, aby na noze vytvořil hustou, krémovou pěnu, díky které se oholíte opravdu perfektně a dohladka. Vydrží opravdu dlouho. Navíc v koupelně vypadá skvěle. Přesto ale na holení stále preferuji sprchový olej od stejné značky. Ten totiž funguje stejně dobře, ale pokožka je po něm navíc krásně hydratovaná, a ještě se s ním osprchujete.

    Známka jako ve škole: 1-

  • Redaktorka zdraví Maruška testovala:

    Nobilis Tilia, holicí krém s bambuckým máslem, 284 Kč

    Nobilis Tilia holící krém s bambuckým máslem, 284 Kč, koupíte na www.folly.cz
    Autor: archiv firem
    Myslím, že nám s partnerem bude stačit už jen jeden jediný přípravek na holení. Holicí krém s bambuckým máslem od Nobilis Tilia je prostě skvělý! Kromě toho, že je v praktické lahvičce s pumpičkou, se dobře aplikuje. Žiletka po něm sjíždí jak po másle (téměř doslova), a navíc potom nemusíte ani použít krém po holení. Pokožka je totiž hladká a hydratovaná, vůbec se nevysouší. A výhoda je, že ačkoliv jde o pánský produkt, voní unisex.

    Známka jako ve škole: 1

    Balea, gel na holení, 68 Kč

    Balea gel na holení, 68 Kč, koupíte v síti drogerií DM
    Autor: archiv firem
    Při holení si asi nejvíce rozumím právě s holicími pěnami, které jsou mé pokožce příjemné. Proto mi dlouhodobě vyhovuje Balea, kdy poměr cena/výkon splňuje vše, co od toho očekáváte. Dobře se nanáší, příjemně voní a chloupky s ní jdou oholit jedna báseň! Co mi ale celkový dojem kazí, je to, že mi vysušuje pokožku. Nicméně naučila jsem se spolu s pěnou používat i krém po holení značky Balea, který naopak příjemně hydratuje.

    Známka jako ve škole: 3

  • Redaktorka VIP Gábi testovala:

    Weleda, krém na holení, 199 Kč

    Weleda Krém na holení, 199 Kč, koupíte na www.biooo.cz
    Autor: archiv firem
    Krém na holení jsem v podstatě dosud nepoužívala, protože mi přišlo zbytečné používat další produkt jen na to, abych si udělala pěnu. Používala jsem tak dosud běžné sprchové gely. Je to další škola života. Krém Weleda musíte nejdříve trochu napěnit, což by mohlo jít snáz. Pěnu nedělá nijak hustou, spíš jen malinko, a pokryje tak pokožku příjemným filmem, který zřejmě způsobí to, že se mi lépe holí a nemám pokožku podrážděnou. Je to opět prozření! A bonus? Má čistě přírodní složení.

    Známka jako ve škole: 2

  • Šéfredaktorka Markéta testovala:

    Nivea Men, pěna na holení, 99 Kč

    Nivea Men Sensitive Cooling pěna na holení, 99 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem
    Snadno se nanáší, je na ní sympatické, že se na jeden stisk nevrhne do dlaně hned několik decimetrů čtverečních pěny, jak se to občas stává, ale přiměřené množství. Na nohy se nanáší snadno, holí se s ní ale poněkud nepohodlně, žiletka mi na ní příliš klouže.

    Známka jako ve škole: 2-

  • Editorka Radka testovala:

    Portus Cale Shaving Soap, 490 Kč

    Castelbel Mýdlo na holení, 496 Kč, koupíte na www.demdaco.cz
    Autor: archiv firem
    Když budete v úzkých a nebudete mít nic jiného po ruce, tohle mýdlo vás moc nezachrání. A to přestože je vlastně fajn – mimo jiné kvůli tomu, že vypadá tak trochu jako ze starých časů a krásně voní. Jenže je to vůně vyloženě pánská, trochu těžší a kořeněná. Navíc se bez klasické štětky na holení špatně nanáší, je totiž tuhé, jak má mýdlo na holení být. Ale když ho vyzkoušel můj šestnáctiletý syn, byl spokojený po všech stránkách. 

    Známka jako ve škole: celkově 2

Autor: Brigita Zemen
Diskuse ke článku
.