Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jak na jemné vlasy? Dodejte jim objem!

Video se připravuje ...
Jak používat pudrový sprej a dodat vlasům objem, to vám poradí Pavel Krupnik, Top Stylist salonu Petra Měchurová
VIDEO: Adam Balažovič
5. dubna 2016 | 06:00

Jsou neposlušné, zplihlé, snadno se mastí a budí dojem, že je jich málo. Jemné vlasy jsou prý nejčastějším typem vlasů, takže nemějte strach, že by trápily jenom vás. Jak si s nimi nejlépe poradit? Dodejte jim objem.

Nešetřete na kadeřnici

Naprosto zásadním krokem pro úpravu jemných vlasů je zvolit dobrý střih. Vlasy by měly být spíš kratší nebo polodlouhé, ideálně lehce sestříhané a stejně tak prostříhané. Na jemných vlasech je snadno vidět každá nedokonalost, takže opravdu pečlivě vybírejte kadeřníka, který vám udělá tak dobrý střih, že bude vypadat skvěle i měsíc od vaší poslední návštěvy.

Myjte je pečlivě

Dalším důležitým krokem péče o jemné vlasy je vhodný šampon. Jemné vlasy nesnesou příliš těžké, výživné šampony, proto si pořiďte speciální přípravky – ideálně takové, které vlasům už při mytí dodají objem. Pokud nemáte vlasy současně poškozené chemicky nebo mechanicky, je lepší, pokud sáhnete po bezoplachových kondicionérech, které vlasy nezatěžují.

 

Zleva: Brazil Keratin Bio Volume Shampoo - 249 Kč, Schwarzkopf Professional, šampon pro více objemu - 135 Kč, Wella Professional, šampon pro objem vlasů - 209 Kč
Autor: archiv firem

Mastné vlasy přepudrujte

Máte-li jemné a rychle se mastící vlasy, naučte se používat suchý šampon ve spreji, který je rychle vysuší. Můžete je znovu upravit tak, aby účes vypadal za každých okolností dobře. K tomuto účelu se také výborně hodí speciální pudrový sprej, který vlasům dodá božský objem, a navíc má tu výhodu, že dělá drsnější strukturu a stahuje z vlasů lesk. Ideálně se proto hodí právě pro jemné a současně rychle se mastící vlasy.

 

Zleva: Wella Professional, suchý šampon EIMI Dry Me - 125 Kč, Toni and Guy, suchý šampon - 309 Kč, Kérastase, pudrový sprej pro objem vlasů - 478 Kč
Autor: archiv firem

Objem není žádná věda

Chcete-li vlasům dodat objem, neobejdete se bez tužidla. Ideální je takové, které má jako aplikátor úzkou hubici, takže ho můžete aplikovat přímo k vlasovým kořínkům, aby se vlas nadzvedl. Ihned po aplikaci je dobré začít vlasy foukat přes kartáč a nadzvedávat je od kořínků, aby působily vzdušně a objemně. Tím, že je nadzvedneme, zabráníme i nadměrnému maštění, ke kterému jsou jemné vlasy náchylné. Pro zvětšení objemu vlasů můžete použít také speciální objemovou mlhu, která vlasy nemastí, ale skvěle je nadzvedne.

 

Zleva: Redken Full Effect 04, pěna pro objem vlasů - 349 Kč, Alterna Caviar Miracle, objemová mlha - 999 Kč, Label.M Volume Mousse, pěnové tužidlo - 339 Kč
Autor: archiv firem

Kvůli zafixování účesu sáhněte po laku na vlasy. Rozhodně se ale řiďte pravidlem, že méně je více. A to jak v případě množství, tak i síly přípravku. Gely a vosky na vlasy nepoužívejte vůbec. Jemné vlasy zatíží a zbytečně je mastí.


Zleva: Lee Stafford Hold Tight Spray - 305 Kč, Nivea, lak pro oslňující lesk - 95 Kč, Wella Professional Perfect Hold SP, lak - 266 Kč
Autor: archiv firem

Autor: Brigita Zemen