Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zásady domácího barvení: Nevěřte odstínu na krabičce a barvu nenechte působit déle!

  • Video se připravuje ...
    13. února 2016 | 06:00

    Perfektní odstín vlasů si můžete vyčarovat i sama doma. Je však nutné vyvarovat se některých chyb, aby byl výsledek přesně takový, jak si představujete. V opačném případě vás čeká spousta slz a návštěva profesionálního kadeřníka, který se pokusí vaše vlasy zachránit.

  • Výběr odstínu

    Pokud nemáte v plánu obarvit si vlasy narůžovo, určitě si přejete, aby výsledek působil co nejpřirozeněji. Přeskočit z kaštanově hnědých vlasů na medovou blond se vám rozhodně nepodaří za jedno obarvení, a to ani v případě, že váš vysněný odstín má žena na krabičce od barvy. Pokud chcete měnit barvu vlasů doma, ideální je, když je zesvětlíte či ztmavíte maximálně o dva stupně. S větší změnou se raději svěřte do rukou profesionálního kadeřníka. Při nákupu barvy se rozhodujte i podle toho, jestli jste studený či teplý typ. K bledší pokožce se hodí béžové a popelavé tóny, k červené a růžové sednou karamelové a zlatavé.

    ...
    Autor: archiv firem

  • Množství barvy

    Pokud máte vlasy delší než po ramena a plánujete si obarvit celou délku vlasů, ne jen odrosty, jedna barva vám rozhodně nestačí. Pořiďte si aspoň dvě, abyste v průběhu aplikace najednou nezjistila, že vám barva vyšla jen na půlku hlavy.

    Takhle jednoduchá měla být aplikace barvy...
    Autor: Profimedia.cz, ivana žáková
  • Udělejte si test

    Pokud je domácí barvení vlasů vaše premiéra, rozhodně si před samotným barvením udělejte test, jestli nejste na přípravek alergická. Trochu barvy naneste na zápěstí a 5 minut počkejte. Pokud se neobjeví alergická reakce, můžete se pustit do barvení. Skvělý je také test, jak barva chytá na vlasy a působí. Nabarvěte nejprve jeden pramen a sledujte, jaké jsou výsledky.

    ...
    Autor: shutterstock.com
  • Barvení je věda

    Před samotným barvením vlasy opravdu důkladně pročešte. Následně je rozdělte na čtyři části a na každou z nich postupně naneste barvu štětcem a poté rukama (samozřejmě v igelitových nebo gumových rukávcích), vlasy promněte, aby se barva rovnoměrně rozprostřela po celé délce. Vlasy pak můžete stočit do drdolu, zakrýt fólií a nechat působit. Pokud barvíte jen odrosty, drdol si nedělejte a nechte konečky od barvy odpočinout.

    Jak na domácí barvení?
    Autor: Wellaton
  • Důkladná péče

    Po nabarvení si pečlivě hlídejte doporučený čas působení. Poté vlasy velmi důkladně opláchněte vodou, umyjte dvakrát šamponem a nezapomeňte na výživnou masku, kterou po barvení můžete nechat působit déle než obvykle. Barvení neopakujte dříve než za 6 týdnů, jinak hrozí, že si vlasy nenávratně zničíte.

    I barvení vlasů má svá pravidla.
    Autor: shuterstock.com

    Čtěte i další články z oblasti krásy!

Diskuse ke článku
.