Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

MUDr. Milena Vojtíšková: Jak na vrásky, abychom vypadali přirozeně?

23. března 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Vyhlazení vrásek představuje jeden z nejčastějších požadavků v rámci omlazení pleti v estetické medicíně. Jak je to s výběrem metod, které nám pomohou dosáhnout vytouženého cíle, se ptáme MUDr. Mileny Vojtíškové, ředitelky AURUM AESTHETIC CINIC, pracoviště, která se na tuto problematiku úspěšně specializuje.

Paní doktorko, co je při vaši práci nejdůležitější?

„Pro mě osobně je nejdůležitější to, aby klient po zákroku byl nejen spokojen s výsledkem, ale aby výsledek vypadal přirozeně. Aby si každý všiml, že dotyčný vypadá dobře, ale aby nikdo nebyl schopen zjistit, co se s ním stalo,“ říká MUDr. Milena Vojtíšková

Z jakých metod vybíráte?

„Vyhlazení vrásek řešíme podle jejich hloubky, lokality a očekávání klienta. Podle toho vybíráme metody, které klientům nabídneme.

U jemných vrásek začínáme finančně dostupným a pro pleť velmi zdravým mikrojehličkováním (microneedling), kdy pomocí drobných jehliček zapracováváme do pleti výživná séra. Rozrušení vrstvy kůže jehličkami je také stimulem pro samoobnovovací proces s tvorbou kolagenu. Pleť se vypne, barevně sjednotí, vypadá velmi čerstvě a mladistvě. Toto ošetření lze kombinovat s dalšími účinnými metodami, jako jsou výplně na bázi kyseliny hyaluronové, botulotoxin, plazmaterapie apod.

Jemné vrásky můžeme také  vyhladit aplikací vlastní plazmy, (tzv.aplikace PRP plazmy bohaté na trombocyty). Její odlišnost od ostatních materiálů je v tom, že účinkuje jako jedinečný „stavební materiál“ při opravách na buněčné úrovni. Omlazuje tedy nejen viditelnou vnější vrstvu kůže, ale i buňky uvnitř našeho těla.

Autor: AURUM AESTHETIC CLINIC

Pokud chceme vyhladit mimické vrásky např. na čele nebo vějířky vně očí, zde je bezesporu nejúčinnější botulotoxin. Ten funguje tak, že ve svalu, do kterého je aplikován, dočasně zablokuje  nervosvalový impuls, který způsobuje jeho stažení. Botulotoxin je tak na mimické vrásky účinnější než výplňové materiály. Vrásky se po jeho aplikaci vyhladí, případně zmizí úplně, navíc se zamezí vzniku vrásek nových! Účinek není trvalý, zákrok lze ale bez problémů opakovat.

Vrásky statické jako prohloubené nasolabiální vrásky nebo vrásky kolem rtů nebo tzv. syslíky řešíme především aplikací výplní, nejčastěji na bázi kyseliny hyaluronové. Jedná se o látku tělu vlastní, kterou tvoří všichni živí tvorové, proto je organismem velmi dobře přijímána. Kyselinu hyaluronovou ale živí tvorové nejen tvoří, ale také odbourávají, proto je potřeba aplikaci obnovovat.“

Vyhlazení vrásek kyselinou hyaluronovou
Autor: AURUM AESTHETIC CLINIC

Výplním na bázi kyseliny hyaluronové se vyčítá, že vydrží jenom rok...

„Ano, je to tak, ale podle imunologů je bezpečná a k tělu šetrná jen ta látka, která se bezezbytku do roka vstřebá a to kyselina hyaluronová splňuje. A zdraví a bezpečnost by vždy měly být na prvním místě, nemyslíte?“

Existují na vrásky i nějaké další metody?

„Náročným klientům lze na vyhlazení vrásek nabídnout novinku, která k nám přišla ze Švýcarska a jmenuje se Endopeel. Do svalů se injekčně vpichují speciální kombinace látek, které způsobí vyzvednutí svalů a tím jejich lifting včetně vyhlazení vrásek neboť kůže se zvedá se svalem. Endopeel lze také bez problémů kombinovat s ostatními metodami.

Autor: AURUM AESTHETIC CLINIC

Vyhlazení vrásek lze také podpořit aplikaci mezonití, a to i tam, kde je jemná kůže jako např. oční okolí nebo kůže nad horním rtem. I mezonitě lze kombinovat s výplněmi na bázi kyseliny hyaluronové, botulotoxinem, plazmaterapií, Endopeelem či mikrojehličkováním.

Nejlepších výsledků při vyhlazení vrásek dosahujeme kombinací metod a tak při zvažování, které použít, je rozhodující náročnost a očekávání klienta.

Která kombinace metod je pro vás vhodná Vám řekneme při nezávazné konzultaci. Můžete začít prvním ošetřením „na zkoušku“ a pokud budete s výsledkem spokojeni, můžeme pokrčovat dalšími technikami,“ usmívá se MUDr. Milena Vojtíšková.

Více na www.aurumaesthetic.cz