Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Zpěvačka Mista vám prozradí vše o suchých šamponech!

Zpěvačka Mista vám tentokrát poradí, jak používat suchý šampon
15. října 2015 | 12:00

Suchý šampon je skvělá kosmetická vychytávka. Jak ho ale správně aplikovat, aby odstranil z vlasů mastnotu a dodal jim objem? To vám v novém dílu MistaFashion ukážou zpěvačka Mista a Pavel Krupnik, top stylista ze salonu Petra Měchurová.



Suché šampony možná znáte z minulosti ve formě pudrů. Z tuby se sypaly na hlavu, přímo ke kořínkům. Po několika minutách jste prach z vlasů vykartáčovaly a těšily jste se z odmaštěných vlasů. Akorát s tou nevýhodou, že pudr byl v hlavě dost často vidět.

Dnešní moderní suché šampony ve spreji nemusíte skoro ani vyčesávat. Mnohdy stačí přípravek vmasírovat pomocí prstů do pokožky hlavy.

Nejen pro blondýny

Pokud se dá suchým šamponům něco vyčítat, tak snad jen to, že po jejich nanesení mohou vlasy ztratit lesk. Lépe jsou na tom blondýny, kterým studený nádech matných kořínků sluší mnohem víc než tmavý lesk mastnoty. O barvu účes nepřipravíte ani tehdy, pokud máte tmavé vlasy. Na trhu totiž najdete i speciální šampony na tmavé vlasy s hnědým pudrem.

Nemyjte vlasy často

Máte mastné vlasy? Myjete si je každý den, ale večer nešťastně hledíte na slepené prameny? Možná stojíte v začarovaném kruhu. Čím více si pokožku hlavy myjete, tím více ji zbavujete přirozeného ochranného filmu a nutíte ji produkovat více mazu. Každý druhý den vyměňte mytí za suchý šampon. Po týdnu až dvou se mazové žlázy možná uklidní.

Tip pro ofiny

Výrazné, husté a rovné ofiny jsou v módě. Ale mastná nebo smíšená pleť po pár hodinách blízkého kontaktu může dokonalý look pokazit. Ale jenom pokud nezasáhnete suchým šamponem ve spreji. Ofinu během dne přestříkejte a užívejte si její dokonalý vzhled.

Chtěly byste se naučit jednoduchý a rychlý účes vhodný do práce nebo do školy, který si s pomocí suchého šamponu vytvoříte za pár minut? Sledujte video:



Jste fanouškem zpěvačky Misty a seriálu MistaFashion? Pak sledujte Bleskprozeny.cz, kde se každý druhý týden ve čtvrtek objeví exkluzivní video, ve kterém vám zpěvačka Mista se svým týmem profesionálů radí v oblasti krásy a módy.