Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Už žádné suché rty! Kosmetiku ovládly pigmentované balzámy

21. října 2014 | 13:10

Když kosmetická značka Clinique vypustila do prodeje své pigmentované balzámy Chubby Stick, strhlo se ve světě kosmetiky hotové peklo. Okamžitě si je zamilovaly kosmetické blogerky po celém světě a vlna produktů "jako Chubby Stick" na sebe nenechala dlouho čekat. Proč?

Výhod pigmentovaných balzámů na rty je hned několik. V první řadě nevysušují vaše rty, jako to umí klasické rtěnky (a obzvláště ty matné), fungují v podstatě jako balzám na rty, který je hydratuje, ošetří a dodá jim mírný lesk.

Oproti balzámům na rty jsou však velmi dobře kolorované. Clinique dokonce od první řady "klasických" Chubby Sticks přišel ještě s dalšími, ve kterých je pigmentace dokonce posílena. Poslední výhodou pak je, že narozdíl od lesků na rty nelepí a nevytváří kluzkou vrstvu. Sečteno a podtrženo - zrodila se dokonalost.

Barvy tak akorát

Clinique Chubby Stick, odstín Chunky Cherry, 440 Kč, koupíte na www.krasa.cz
Autor: archiv firem
I když s pigmentovanými balzámy nikdy nedosáhnete syté, dokonalé barvy jako u rtěnek, pravdou je, že na každodenní nošení ji vyžaduje jen velmi malé procento žen. většina z nás chce mít rty ošetřené a lehce tónované, sytou rudou či vínovou rtěnku nosíme spíše na večer. Právě proto se balzámy, které vašim rtům dodají barevnou "šťávu", těší takové popularitě.

Kosmetické firmy by tak byly samy proti sobě, kdyby tento geniální nápad Clinique neokopírovaly. Na pultech parfumerií i drogerií tak naleznete nepřebernou řadu nejrůznějších kolorovaných balzámů, které mají hydratační účinky. I když mnoho jazyků přesvědčeně říká, že Chubby Stick je pouze jeden, ve skutečnosti jsou si všechny produkty velmi podobné.

Máslové ošetření

Moje Hydratační balzámová rtěnka, 90 Kč, koupíte v síti drogerií
Autor: archiv firem
Balení je většinou ve šroubovací plastové tužce, která je pořádně tlustá. Konzistence by měla být máslová a jemně se lesknout. Některé balzámy jsou více hydratační, jiné sázejí na větší intenzitu barvy. V každém případě jich ale naleznete širokou škálu odstínů, od růžových, přes tělové až po odstíny červené.

Pokud prahnete po skutečně dobré hydrataci, vyzkoušejte máslo na rty Soft Sensation od Astoru, na rtech totiž opravdu tají jako máslo a krásně je vyživí. Intenzivnější barvy zase naleznete u hydratačního balzámu české kosmetické značky Moje, který vás navíc překvapí velmi příjemným poměrem cena - kvalita. Největší výběr barevných odstínů si ale stále drží pramatka všech balzámových rtěnek - Chubby Stick od Clinique.

Zasoutěžte si s námi o 10 pigmentovaných balzámů na rty Soft Sensation Lipcolor Butter od Astor. Soutěž naleznete na našem facebooku.

Autor: brig