Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zeptaly jsme se, jak si doma udělat gelovou manikúru krok za krokem

Video se připravuje ...
Jak na gelovou manikúru krok za krokem, jsme se zetptaly blogerky Petry
VIDEO: Adam Balažovič
12. srpna 2014 | 16:00

Pokud vás také nebaví lakovat a odlakovávat si nehty klidně i třikrát týdně, protože se z nich lak odloupne, vyzkoušejte trend, který si oblíbily ženy po celém světě - domácí gel laky.

I český trh se konečně přestal omezovat jen na gelové nehty, na které musíte pravidelně chodit do salonů a začaly se objevovat také metody dlouhodobých laků na nehty, které nevyžadují obrušování a jsou tak k nehtům velmi šetrné a přitom vydrží klidně i dva týdny.

Vedle slupovacího Striplacu a Shellacu se objevily také gel-laky, které si na nehty zvládnete nanést v pohodlí domova a nemusíte za ně každé dva týdnu utrácet v salónech.

Na to, jak postupovat krok za krokem jsme se zeptaly autorky jednoho z nejúspěšnějších beauty blogů v České republice petralovelyhair.cz - Petry Vančurové.

Ničí gel-lak nehty?

My jsme gelové laky samozřejmě vyzkoušely a z jejich výsledku jsme nadšené. Krásně lesklé, bez chybičky vydrží minimálně 7 až 10 dní. Pokud vám ale nehty rostou pomalu, klidně zvládnou i slibované 2 týdny.

Ačkoliv jsme z počátku měly strach z toho, jak budou nehty reagovat na patnáctiminutové působení acetonu, zabalené v alobalu, musíme s potěšením říci, že po zhruba dvouměsíčním používání se krásně zpevnily. Je to hlavně proto, že nejsou odlakovači vystavovány tak často, jako při používání klasických laků a že z nich lak vatovým tamponkem nestíráme, ale necháme jej pouze působit, do úplného uvolnění gel-laku. Díky tomu se zabrání mechanickému poškozování svrchní vrstvy nehtu.

Jak je to s cenou?

Počáteční investice je poměrně vysoká, ale vzhledem k tomu, že startovní sada vystačí i na 10 aplikací, peníze se vám velmi brzy vrátí. Navíc poté investujete již pouze do gel laků.

I přestože výrobci doporučují používat k odlakovávání a stírání gelového výpotku pouze jejich certifikované produkty, odmašťovací tamponky neobsahují nic jiného než 100% alkohol, který zakoupíte v lékárně. Jako originální odlakovač gelových nehtů vám zase stejně dobře poslouží jakýkoliv odlakovač s acetonem.

Vždy povolejte alobal!

Gel lak nikdy neodlupujte! 15 minut odlakovávaní alobalovou metodou není doporučováno proto, aby vás výrobci připravovali o drahocenný čas, ale jen a pouze proto, aby byl gel-lak k vašim nehtům co nejšetrnější. Pokud je budete z nehtů sloupávat, budete systematicky poškozovat svrchní vrstvu nehtu a brzy si je zničíte.

Nebojte se kombinovat

Přestože má každý výrobce svoji LED lampu kalibrovanou na své laky, nebojte se, pokud se vám bude líbit lak od jiné značky, než od jaké máte lampu nebo podkladový a krycí gelový lak, klidně si ho kupte. Bez problémů ho vytvrdíte.

S gel-laky nemusíte hned vyhazovat všechny své klasické laky. Vlastně je bez problémů využijete, pokud vás baví střídat každou chvíli jinou barvu. Jednoduše si na své nehty naneste vrstvu podkladového gel-laku, vytvrďte a hned na něj dejte vrstvu gelového nadlaku a vytvrďte. Takto připravené nehty můžete bez problémů každá den lakovat a odlakovávat normálními laky, aniž byste si poškodila nehet. Vždy ale pamatujte na to, že k odstranění klasického laku použijte odlakovač bez acetonu! Tím s acetonem byste si totiž společně s barevným lakem odstranila i gelový základ.

Autor: brig