Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Letní novinky, které musíte mít: mléka po opalování nebo balzámové rtěnky

2. července 2014 | 15:20

Každé léto se na kosmetických pultech drogerií a parfumerií vyrojí spousta novinek, které tvrdí, že je rozhodně potřebujete. Jak se ale ve všech novinkách vyznat? A které novinky se vám v létě budou opravdu hodit?

Pro hladké nohy

Bez čeho se v létě rozhodně neobejdete, jsou sametově hladké nohy bez jediného chloupku. Pokud bez žiletky nedáte ani ránu, vyzkoušejte novinku z dílny Lush - jahodové mýdlo na holení D'Fluff. Nejen, že se s ním oholíte skutečně dokonale, ale navíc i myje a nádherně voní.

Nechcete-li se v létě strasovat tím, že musíte chloupky odstraňovat každou chvíli, sáhněte po epilátoru Braun Silk-épil 7 SkinSpa Beauty Edition. Můžete jej použít i pod vodou, takže je s ním epilace téměř bezbolestná a navíc má v balení peelingovou hlavici, která vám šetrně odstraní odumřelé kožní buňky a zabrání zarůstání chloupků.

Pro dokonalé opálení

Dermacol Samoopalovací tělové mléko, 149 Kč, koupíte na www.dermacol.cz
Autor: archiv firem
Po bronzové pokožce touží skoro každý. I přesto byste se ale v létě měla natírat opalovacími krémy s co nejvyšším UV filtrem, abyste zabránila spálení pokožky a minimalizovala riziko vzniku rakoviny kůže.

Opálenou pokožku si tak "vyrobte" sama, doma v koupelně. Na trhu je obrovské množství samoopalovacích přípravků, a pokud budete dodržovat pár jednoduchých kroků, bude vaše opálení opravdu dokonalé. Ze samoopalovacích produktů jsme si oblíbili tělové mléko provoněné čokoládou a pomerančem od značky Dermacol, které opravdu nádherně voní a skvěle se aplikuje.

Sally Hansen Tónovací sprej na nohy, 249 Kč, k dostání v síti drogerií DM
Autor: archiv firem
Máte-li strach z toho, že byste si přeci jen mohla způsobit fleky, kterých byste se pěkných pár dnů zbavovala, objevte tělový make-up na nohy, který má ve svém sortimentu například Sally Hansen. Je ve spreji, takže se snadno aplikuje a na nohách vám vytvoří dokonalé sametové opálení, které večer snadno osprchujete.

Po celém dni na sluníčku pak nezapomeňte ošetřit svoji pokožku mlékem po opalování. My jsme se doslova zamilovaly do mléka po opalování do sprchy s výtažkem z okurky od Nivea.

Pro krásné vlasy

Head
Autor: archiv firem
V létě je potřeba chránit nejen pokožku těla, ale také pokožku hlavy, na kterou bohužel často zapomínáme. Není proto divu, že se vám přes léto mohou objevit lupy, v důsledku dehydratované pokožky. Horkou novinkou v boji s lupy je inovované složení šamponu Head & Shoulders, který navíc napomáhá revitalizaci vlasů a dělá je pružnější a zářivější.

Nobilis Tilia je Regenerační šampon se zeleným čajem, 274 Kč, koupíte na eshop.nobilis.cz
Autor: archiv firem
Sluníčko dává zabrat nejen vaší pokožce, ale i vlasů samotným, chraňte i je. Našimi horkými favority je regenerační šampon se zeleným čajem od české přírodní značky Nobilis Tilia, jehož obsažené bioaktivní látky chrání strukturu vlasů a dodávají jim pružnost a lesk, stejně a nová řada šamponů Timotei - Precious Oils, která ve svém složení obsahuje arganový olej, mandlový olej a výtažky z organického jasmínu, a proto důkladně pečuje o sluncem vysušené a dehydratované vlasy.

Pro rty k nakousnutí

Samozřejmostí je ochránit v létě také své rty. Bez čeho se tedy rozhodně neobejdete, je balzám na rty s ochranným UV faktorem.

Moje Hydratační balzámová rtěnka, 90 Kč, koupíte v síti drogerií
Autor: archiv firem
Pokud ale i v létě toužíte po rtěnce, vybírejte si takové, které mají lehkou hydratační texturu a samozřejmě UV faktor, takže vaše rty nejen ochrání, ale také ošetří. Variací na přelomový Chubby Stick je mnoho, ale originálu se zkrátka nic nevyrovná. Přesto jsme si velmi oblíbily hydratační a balzámovou rtěnku od nové české dekorativní kosmetiky Moje, která se svojí konzistencí hravě vyrovná balzámu, nevysušuje, dlouho vydrží a je velmi pigmentovaná.

Bez jakého kosmetického přípravku se v létě neobejdete vy? Podělte se o něj s námi v diskuzi.

Autor: brig